[ annonse ]
1. mars 2018

Koh Chang: Vil ha bro og veg

Skrevet av 
[ annonse ]

Veg rundt hele øya? Bro over fra fastlandet? Dette kan bli resultatet om lokale forretningsfolk og turistmyndigheter på Koh Chang får sin vilje. De hadde 5. februar et møte med regjeringsmedlemmer med juntasjef Prayuth Chan-ocha og turistminister Weerasak Kowsurat i spissen.

Den nyutnevnte turistministeren lovet at prosjektene skulle bli vurdert, men var ikke umiddelbart positivt innstilt. Han spurte retorisk om lokalmyndighetene ønsket et «Hong Kong» med fast forbindelse, bilveg hele vegen rundt og høyreiste bygninger.

Turistministeren likte ifølge Bangkok Post dagens løsning bedre, en relativt lite utbygd øy som mottar to millioner turister i året, som legger igjen tjue milliarder baht. Han advarte mot at Koh Chang kunne bli som Phuket og Koh Samui, hvor utviklingen har gått ut over miljøet.

Overfor Thai PBS uttalte lokale forretningsfolk at det var trafikkproblemer på øya i høysesongen med kaos på vegene og mange timers ventetid på ferge. En sykepleier mente at fast forbindelse var viktig for å evakuere pasienter.

Broen er ikke kostnadsberegnet, men utbedret veg som går rundt hele øya skal koste 2,5 milliarder baht. I dag mangler det noen kilometer på at vegen skal gå rundt hele øya.

Andre forslag fra de lokale aktørene inkluderte utvikling av Klong Phrao Reservoir, et søppelbehandlingsanlegg og en havn for mottak av større turistbåter. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2018 – 1. mars 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)