[ annonse ]
1. april 2018

Ønsker å åpne grensepost for turister i Hua Hin

Skrevet av 
[ annonse ]

Guvernøren i Prachuap Khiri Khan har nok en gang bedt om at grenseovergangen Singkhon utenfor Hua Hin skal bli permanent – denne gangen i et møte med juntaregjeringen. Slik situasjonen er i dag er det kun burmesere og thaier som kan krysse grensen, og de får kun ett døgns opphold i nabolandet før de må returnere hjem.

Hvis overgangen blir oppgradert til permanent grense, så kan også turister fra andre land krysse grensen. Det er det mange turister i Hua Hin som venter på. I dag er det mange som besøker grensemarkedet på thailandsk side, men må snu og reise hjem igjen uten å ha besøkt Myanmar.

Ifølge myndighetene er et av problemene at grensen ikke er trukket opp nøyaktig i dette området, selv om begge land har foretatt sine landmålinger allerede.

Det mangler imidlertid ikke på varer som krysser denne grensen. Det var snakk om varer for over 400 millioner baht i fjor, ifølge Bangkok Post. Sjømat var hovedimporten til Thailand, mens Myanmar importerte mest forbrukerelektronikk og frukt. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2018 – 1. april 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)