[ annonse ]
1. april 2018

Ny skatteavtale på gang

Skrevet av 
[ annonse ]

Det har hittil vært avholdt to møter om ny skatteavtale mellom Norge og Thailand. Det norske finansdepartementet påpeker at det er hele avtalen med alle dens bestemmelser som gjennomgås.

 

Det er for tiden forhandlinger mellom Norge og Thailand med det formålet å få til en ny skatteavtale landene mellom. Da vi skrev om arbeidet sist, i februar 2017, var det blitt avholdt kun ett møte. Det skjedde i Bangkok 22–26. august 2016 og var ledet av avdelingsdirektør Johanne Rian i Finansdepartementet. To andre kvinner fra departementet deltok, men vi fikk ikke opplyst navnene på disse. Møte nummer to ble holdt i Oslo, i uke 35 i 2017, får vi nå opplyst fra seniorrådgiver Tor Audun Gram i Finansdepartementet. Vi spurte:

 

– Umulig å si

– Kan dere si noe om hvor langt arbeidet er kommet? Har dere en plan for når dere ønsker at forhandlingene skal være ferdig?

– Avtalen er ennå ikke ferdigforhandlet. Det er ikke mulig å si noe om når forhandlingene vil bli sluttført slik at den nye avtalen kan undertegnes.

Gram legger til at avtaleteksten blir lagt ut når proposisjonen sendes til Stortinget for samtykke til å sette avtalen i kraft.

[ annonser ]

 

Hele avtalen forhandles

En nordmann sendte en forespørsel til Finansdepartementet 3. oktober i fjor. 16. januar – 3,5 måned senere – fikk han svar fra avdelingsdirektør Johanne Rian, som beklaget sent svar. Hun skrev at de ikke kunne kommenterer innholdet så lenge forhandlingene pågår, men påpekte at det er hele avtalen med alle dens bestemmelser som gås gjennom med tanke på mulige endringer.

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2018 – 1. april 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)