[ annonse ]
1. mai 2018

40.000 butikker for fattige

Skrevet av 
[ annonse ]

Seks måneder etter at juntaen vedtok å gi smartkort til landets fattige er det nå 20.000 butikker som er med i systemet og selger rimelige forbruksvarer til de som har lite å rutte med. Før året er omme ønsker juntaen at det skal vær 40.000 slike butikker, for å betjene mesteparten av landets ca. 70.000 landsbyer.

Thong Fah Pracha Rat kalles butikkene, og det kan være ordinære butikker som har dette tilbudet i tillegg. Ifølge Bangkok Post har det vært omsatt varer for 19 milliarder baht i denne perioden, som tilsvarer ca. en million baht i snitt pr butikk, eller 6000 baht pr dag.

De varene som selger best er ris, vegetabilsk olje, egg og fiskesaus. 

Det er 11,7 millioner av de totalt 69 millioner innbyggerne i Thailand som regnes som fattige, og fem millioner av disse som befinner seg under fattigdomsgrensen, som regnes som en inntekt under 30.000 baht pr år. Disse får nå overført 300 baht til smartkortet hver måned. De som tjener mellom 30.000 og 100.000 baht pr år får overført 200 baht. Folk som eier hus og land kan risikere å ikke bli klassifisert som fattige selv om de har lav inntekt.

Fattige får også subsidier til offentlig transport, 1500 baht pr måned for lokal transport og 500 baht for langdistanse.

Annen fase av programmet har som målsetning å hjelpe en million mennesker opp over fattigdomsgrensen. For å få til det skal det gis hjelp til å starte opp egen forretningsdrift og selge varene man produserer omkostningsfritt via Thong Fah Pracha Rat-butikkene. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2018 – 1. mai 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)