[ annonse ]
1. mai 2018

Smykkebutikker sertifiseres

Skrevet av 
[ annonse ]

Blant landets ca. 30.000 gullsmeder og smykkebutikker er det enkelte som selger varer som ikke holder det de lover. Turister er blitt lurt, og det vanker historier på internett om dette. Dette er en av årsakene til at det nå blir lansert et nytt program her som heter Buy With Confidence (Kjøp med trygghet).

Det er handelsdepartementet og turistdepartementet som har gått sammen med interesseforeningen Gem and Jewelry Institute of Thailand om dette. De opplyser til Bangkok Post at 140 firmaer og kjeder har søkt om å bli kvalifisert, og 68 stykker er i skrivende stund med i programmet. Målsetningen er å ha 500 sertifiserte butikker ved årets utløp.

Forbrukerrådet og turistpolitiet har fått i oppgave å sørge for at turister vet om at ordningen finnes, og at de anbefales å handle på et sertifisert sted.

En av de vanligste svindlene i Thailand er at useriøse smykkeforretninger allierer seg med agenter som befinner seg på turiststeder og templer og lurer med seg turister tilbake til smykkeforretningen med historier om at det akkurat nå er veldig rimelige priser. Resultatet er at man sitter igjen med uekte varer. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2018 – 1. mai 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)