[ annonse ]
1. mai 2018

Orakelet svarer: Hjemforsikring?

Skrevet av 
[ annonse ]

Jeg har søkt på websiden til Thailands Tidende, men finner ikke noe informasjon om condo- eller hjemforsikring. Jeg må tegne dette nå. Har dere noe tips om hvem som leverer gode forsikringer til oss expats? Er det noe jeg spesielt bør vøre oppmerksom på?

Hilsen G.R.

 

Svar: Rimelig uten tyveridekning

Det er mange selskaper som tilbyr slik forsikring, og prisen varierer stort. Det første du må ta stilling til er om du vil ha tyveriforsikring inkludert, eller kun brann, vannskade og skade på elektrisk utstyr. Tyveridelen koster gjerne mye, så spørsmålet er om det er verdt det. Noen sikrer seg med en solid safe, mens andre sørger for å ikke ha mer verdisaker i hjemmet enn de har råd til å tape. Husk at tyver normalt er mest interessert i små, verdifulle gjenstander, som smykker, kontanter og mobiltelefoner.

I fjor undersøkte vi markedet nøye, og fant at Bangkok Insurance kunne tilby oss den rimeligste hjemforsikringen. Den heter Rak Baan (Elsker hjemmet), men kalles også kun Fire Insurance. Den dekker brann, men også vannskade og skader på elektrisk utstyr, i tillegg til hagl, jordskjelv, flystyrt og andre mindre vanlige hendelser. Den dekker ikke tyveri, men samme firma har andre forsikringer som inkluderer tyveri.

Vi forsikret et 180 kvadratmeter stort hus for to millioner baht. Forsikringen gjelder i tre år av gangen og koster kun 6980 baht totalt for de tre årene.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2018 – 1. mai 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)