[ annonse ]
1. juni 2018

Koblingsklyser reguleres

Skrevet av 
[ annonse ]

En mopedist døde i begynnelsen av mai i Khon Kaen etter å ha kjørt inn i en lavthengende tv-kabel. Det har ført til nye reguleringer. 

Det er den mektige telekommisjonen (The National Broadcasting and Telecommunications Commission – NBTC) som i tillegg til å styre mobilmarkedet også styrer ting som dette. De har nå beordret at alle telefon, kabel-tv- og internettleverandører skal følge retningslinjene for hvordan man trekker kabler via stolpene til elverket. Et av hovedpoengene er at ingen kabler trekkes på tvers av hovedgater. De må isteden legges i bakken. Når kabler trekkes over smågater skal de ha en høyde på minst 5,5 meter, ifølge Bangkok Post.

I tillegg er det nå et krav om at alle kabler tydelig skal merkes med eier, i henhold til en fargekode. Hvis firmaer ikke følger opp så vil NBTC forbeholde seg retten til å kutte kablene. Det kan føre til mange svarte tv- og dataskjermer rundt om i Thailand.

Dette regelverket vil forsøke å gjøre noe med forholdene i dette landet, som har levd med koblingsklyser av uidentifiserbare svarte kabler i en årrekke. Selskapene tar sjelden ned ubrukte kabler til gamle kunder, de bare trekker nye.

Det er også opprettet et nødnummer for folk som ser lavthengende kabler eller er plaget av koblingsklyser. De kan ringe gratisnummeret 1200 og melde fra.

Elverket i Thailand driver stadig med prosjekter for å putte strømkabler under bakken, hvor også operatører innen telefon, internett og tv får delta med sine kabler. Chiang Mai, Hat Yai, Korat og Pattaya er med i et prøveprosjekt. I Pattaya har de jobbet på North Road i flere måneder, og virker å ligge et stykke etter skjema for ferdigstillelse. Deler av Central Road har allerede fått sine kabler under jorden. I Bangkok har det i mange år vært jobbet med å legge kabler under jorden. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2018 – 1. juni 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)