[ annonse ]
1. juli 2018

Politiet raider gjestehus

Skrevet av 
[ annonse ]

På flere turiststeder i Thailand har det den siste tiden vært gjennomført politiraid mot hoteller og gjestehus som er mistenkt for ikke å ha lisenser i orden. Det har dreid seg om blant annet Chiang Mai, Pattaya, Hua Hin, Phuket, Krabi Town og Phi Phi.

I Chiang Mai fant politiet over hundre overnattingssteder som ikke hadde papirene i orden. De er blitt truet med stengning. Mange av dem har drevet i årevis, og eierne gir seg ikke uten kamp. De har protestert til myndighetene, og hevdet at det er umulig for mange små overnattingssteder å oppfylle kravene i hotelloven. Der er det nemlig samme krav til store hoteller som små gjestehus. Et av kravene er at man skal ha et større uteareale. Dette er vanskelig å få til i tette bystrøk. 

I Hua Hin fant politiet ti hoteller som hadde falske hotellisenser og kun ordinær byggetillatelse for bolig. Det er foreløpig uklart om eierne var klar over at lisensene de hadde var falske. Thailandsk presse har skrevet at det er folk som jobber i lokaladministrasjonen som driver mange av de små hotellene uten lisenser.

I Pattaya truet ikke myndighetene med stengning så lenge eierne av hoteller uten lisenser får ordnet med lovlige tillatelser for hotelldrift. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2018 – 1. juli 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)