[ annonse ]
1. juli 2018

Problemer med leveattest

Skrevet av 
[ annonse ]

I juli 2015 skrev vi om Aage Fossmo, som brukte mye tid og energi på å finne ut om norske myndigheter hadde mottatt hans leveattest, slik at han ikke plutselig mistet pensjonen.

I 2015 sendte han attesten med rekommandert post i slutten av mars, og fikk bekreftelse 22. mai. I år var han klok av skade tidligere ute, og sendte 22. februar. Likevel tok det tre måneder å få bekreftet mottaket. Først fikk han beskjed fra NAV om at de ikke kunne finne hans leveattest.

Fossmo dro på sitt lokale postkontor, og fikk dem til å sjekke postgangen. Svaret han fikk var at NAV hadde mottatt brevet. Noen uker senere, 24. mai, fikk han vitterlig bekreftelse fra NAV. Men da hadde det altså gått tre måneder.

– Hvorfor kan ikke NAV gjøre som Skatteetaten, hvor e-brukere scanner inn vedlegg til selvangivelsen, uten noe problemer og sender inn, skrev Fossmo i et brev til Frp og Siv Jensen i vår.

Han fikk svar fra politisk rådgiver i arbeid- og sosialfraksjonen på Stortinget, Tone Liljeroth. Hun svarte blant annet: – Jeg skal ta med meg innspillet til våre i komiteen som kan finne en passende måte og følge dette opp på. Takk for godt innspill.

– Det er på tide at NAV får bedre kontroll på leveattestene, sier Fossmo. – Jeg snakket med en venn som sendte inn leveattest i midten av mars. Han etterlyste den i begynnelsen av mai, men NAV hadde ikke fått den. Han ble nødt til å sende en ny. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2018 – 1. juli 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)