[ annonse ]
1. august 2018

Kjøp julebilletten nå – med forbehold

Skrevet av 
[ annonse ]

Det går raskt mot jul, tro det eller ei. Fortsatt er det relativt rimelige julebilletter å få. Er du ikke sikker på når du kan reise, kan du kjøpe et såkalt flex-tillegg og begrense tapet om du må ombestille eller avbestille. Det kan være billigere enn å vente til senhøsten med å kjøpe billett.

 

I skrivende stund (19. juli) koster rimeligste julebillett 6700 kroner. Den er med Lufthansa med avreise 18. desember fra Oslo og retur 3. januar fra Bangkok. Reisetiden er litt lang, spesielt på retur da det går med 24 timer inklusiv ventetid i Frankfurt. Men billetter under 8500 kroner er vanskelige å finne allerede nå.

Når «juleflyene» begynner å fylles opp vil prisene øke. Når prisene når et visst nivå vil flyselskaper som kinesiske Xiamen, China Southern, China Eastern og China Airlines i økende grad dukke opp blant tilbyderne. Men ofte dreier det seg om lange reisetider og flere mellomlandinger. 

For disse selskapene er det ikke interessant å sloss om å være rimeligst. Det er en stor og raskt økende strøm av kinesiske turister som skal til Europa. Noen for å oppleve julemarkeder og annen julefeiring, noen som skal til Nord-Norge for å oppleve nordlys, og andre som vil oppleve julenissen i Finland. Disse turistene betaler gjerne mer enn det for eksempel norske turister er villig til å betale for en billett til Bangkok.

 

Fleksibilitet

Ønsker du jule- og nyttårshelg i Thailand, har du valget mellom å kjøpe en billett nå til lav pris eller å vente, og håpe det beste med hensyn til både pris og reisetid.

[ annonser ]

Men du kan også vurdere å betale et tillegg som gir deg økt fleksibilitet. Da kan du avbestille eller endre til andre avganger mm. Selvsagt med begrensninger som at du ikke kan skifte til annet flyselskap, og betale tillegg om du velger en dyrere billett. Så har du ikke fått ja fra sjefen om at du kan stikke av så tidlig som du ønsker før jul, så kan det være godt å kunne endre billetten.

 

Avbestilling hos Kilroy

Hos byrået Kilroy, som har en av de rimeligste forsikringene, kan du til og med få pengene refundert mot en egenandel på 750 kroner. Avbestilling på grunn av sykdom er gratis.

Disse fleksiordningene selges nå av de fleste byråer. De har forskjellig pris fra byrå til byrå. Supersaver og Gotogate tilbyr forsikringen til 1093 kroner uten egenandel.

Før du punger ut med et slikt tillegg i prisen bør du vurdere nøye om det er stor mulighet for at du må endre i billetten. I tillegg, desto dyrere billetten er, desto større mulighet er det for at du gratis eller mot et tillegg kan endre i reisetidene. Er dette mulig vil det som regel alltid være rimeligere enn å kjøpe denne fleksibiliteten av et byrå.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2018 – 1. august 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)