[ annonse ]
1. august 2018

Test: Finn billigere enn Momondo

Skrevet av 
[ annonse ]

Momondo og Finn er blant de mest benyttede søkemotorene for nordmenn. Hvis du vil spare noen kroner bør du nok velge Finn, men forskjellene er ikke store.

 

Momondo.com og Finn.no er søkemotorer som i utgangspunktet burde finne samme priser på alle billetter fra de ulike reisebyråene. Men det stemmer ikke helt, slik vår undersøkelse viser. Det var opp til 120 kroner forskjell på den rundturen Oslo–Bangkok som vi sjekket. Og prisen var hele tiden i Finns favør.

Ved utreise Oslo 26. september og retur fra Bangkok 26. oktober fant vi forskjeller. For å få svar på hvorfor billetten med Qatar hadde ulik pris på de to søkemotorene, gikk vi inn i prisoversikten. For hver flyvning kommer det på begge søkemotorer opp ulike byråer.

Vi sjekket også en reise med Austrian. Der var Momondo billigere i 3 av 18 tilfeller. Vi sammenlignet priser på nøyaktig samme avgang. For å sikre at ikke billetter var solgt, ble nytt søk gjort når alle priser var innhentet i tilfelle det hadde skjedd endringer. Salg av et eller flere seter kan medføre umiddelbare endringer på pris den aktuell avgangen.

Vår undersøkelse kan ikke garantere at Finn er bedre ved at den kommer opp med bedre tilbud enn Momondo. Det er prisforskjeller, men selv om det i de fleste tilfeller var Finn som hadde de beste tilbudene. To avganger er for lite til å fastslå at den ene søkemotoren er bedre enn den andre, selv om mye tyder på at Finn.no er den beste.

Prisforskjellene kan skyldes at Momondo og Finn har forskjell i måten de tar betalt for sine tjenester på. En sjekk på internett viser at Momondo fra noen byråer har avtale om å få betalt hver gang noen klikker på et tilbud, mens andre betaler en kommisjon for hver billett de selger til kunder som kommer via Momondo.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2018 – 1. august 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)