[ annonse ]
1. august 2018

Vil stoppe norsk våpensalg

Skrevet av 
[ annonse ]

Redd Barna kaller Thailand et av fire verstingland som norske myndigheter eksporterer våpen til. De tre andre er Oman, Qatar og Saudi-Arabia. 

– Salg av krigsmateriell fra Norge til autoritære regimer må stanses, sier Changemaker og Redd Barna i en pressemelding. Changemaker er ungdomsorganisasjonen til Kirkens Nødhjelp.

Til Dagsavisen opplyses det at norsk eksport av forsvarsmateriell økte med over 30 prosent i fjor – til hele 5,4 milliarder kroner.

Embla Regine Mathisen, leder i Changemaker, sier at de får beskjed fra den norske regjeringen om at man kan stole på deres vurdering, men hun skjønner ikke hvordan det kan eksporteres våpen til disse fire landene.

Om Thailand sier de følgende: Begrenset ytrings-, organisasjons- og forsamlingsfrihet. Har ikke innført forbud mot tortur og tvungne forsvinninger. Flyktninger og asylsøkere får ikke oppfylt sine rettigheter og er utsatt for arrest og deportasjon.

Informasjonen har de to organisasjonene hentet fra Amnesty International Norge.

Changemaker ønsker en innstramming i retningslinjene for eksport:

– Så lenge krigsmateriell ikke skal brukes til å bidra til brudd på menneskerettighetene, kan vi i dag eksportere til land som bryter menneskerettighetene. Vi mener at vi må ha en strammere tolkning av retningslinjene, hvor menneskerettighetsbrudd i et land alene er grunn nok for avslag, sier Mathisen til Dagsavisen. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2018 – 1. august 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)