[ annonse ]
1. september 2018

Orakelet svarer: Adoptere min stesønn?

Skrevet av 
[ annonse ]

Min kone og jeg har vært gift i fem år i Thailand. Jeg har vært pensjonert i et år og vi bor nå i vårt hus i Hua Hin. Min kone har en sønn på åtte år fra tidligere ekteskap. Barnets far godtok etter ett år skilsmisse og har overlatt det juridiske forsørgeransvaret til min kone.

Jeg spør, er det mulig å få en adopsjon i mitt tilfelle her i Thailand? Og hvem tar jeg kontakt med?

Hilsen A. R

 

Svar: Tidkrevende

Siden du bor i Thailand – og har bodd her minst seks måneder – kan du benytte interne thailandske adopsjonsregler, og trenger ikke gå via utenlandske adopsjonsorganisasjoner. Du skal henvende deg til Child Adoption Center in Bangkok, som ligger under «Department of Social Development and Welfare (DSDW)» i «Ministry of Social Development and Human Security». Du finner dette departementet på Googles kart over Bangkok.

 

Det finnes mange nedskrevne erfaringer med adopsjon i Thailand ulike steder på nettet. En ting alle virker å være enige om, er at du ikke skal benytte deg av agenter eller advokater, men dra direkte til dette senteret. Her blir du tatt hånd om og forklart prosedyrene for adopsjon. De snakker også brukbart engelsk, etter det ryktene sier. De som har benyttet agenter eller advokater har opplevd at saken blir trenert.

[ annonser ]

Hvis du bor langt unna Bangkok kan du gå til din lokaladministrasjon og høre om de kan hjelpe dere i gang, men du risikerer å møte kun spørrende blikk, eller få feilaktig informasjon.

 

Det er en omfattende prosess å få adopsjon i Thailand. For ti år siden kunne det ta ca. ett år, men nå kan det fort ta 2–3 år å få ordnet. Og det er en stor papirmølle og mye venting. Mange gir opp når de blir fortalt om prosessen. Årsaken til tregheten er etter det vi erfarer den økte fokus på kamp mot menneskesmugling og surrogati. 

Hvis barnet har bodd lenge i ditt hjem, kan man slippe at barnevernet må på kontroll, og kan spare tid på dette.

 

Det du må passe opp for, er en misforståelse som mange har møtt. De er blitt forklart at for å adoptere konas barn, må kona gi foreldreretten over til deg, og blir selv stående uten foreldrerett. Dette er tydeligvis troen til mange byråkrater rundt om i Thailand. Men det finnes en prosess for å ha felles foreldrerett, og flere utlendinger forteller om gode erfaringer med dette på webforumet Thaivisa.

 

Loven sier at for å adoptere må man være minst 25 år gammel, og være minst 15 år eldre enn barnet man adopterer. Et par som adopterer må være i et regulært ekteskap. Homofile par har etter det vi leser problemer med å adoptere i Thailand.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2018 – 1. september 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)