[ annonse ]
FIKK SJOKK: Thomas og Aoy Kristiansen fikk sjokk på Immigration i Nan. FIKK SJOKK: Thomas og Aoy Kristiansen fikk sjokk på Immigration i Nan. Foto: Privat
1. september 2018

Politiettersøkt grunnet restskatt

Skrevet av 
[ annonse ]

Thomas Kristiansen fikk et sjokk da han møtte opp på Immigration i Nan-provinsen for registrering av opphold i 90 dager. «You have big problem», sa damen i skranken, mens hun så strengt på ham og kona Aoy.

 

Det viste seg at det hadde dukket opp et rødt flagg i datasystemet til immigrasjonsmyndighetene under navnet Thomas Kristiansen. Han skyldte 1.950 baht i skatt til thailandske myndigheter.

– Hvorfor ikke bare ta en telefon til oss, de kjenner oss jo godt på Immigration, sier Kristiansen (36) til oss. – Det var meget ubehagelig, jeg fikk et skikkelig støkk. Jeg dro selvsagt umiddelbart til skattekontoret og betalte beløpet.

På skattekontoret fikk han en kvittering, som han på oppfordring fra immigrasjonsvesenet stiftet inn i passet, i tilfelle etterlysningen ikke ble slettet.

 

Ikke den eneste

Kristiansen deltok på et møte i Pattaya i foreningen Khon Norway 21. august, og der kom det frem at det var flere medlemmer som hadde opplevd noe liknende. En norsk familiefar, som ikke ønsker å stå frem, måtte bli igjen på Suvarnabhumi-flyplassen mens familien fløy til Norge. Årsaken var at han var nektet utreisetillatelse fordi han skyldte skatt til Thailand. Han fikk betalt skatten, men det hele kostet mye, siden han måtte ha overnatting og kjøpe ny flybillett.

 

[ annonser ]

Delt skatt

Thomas Kristiansen begynte i fjor å betale skatt til Thailand, det vil si at han deler skatten mellom Norge og Thailand, i henhold til skatteavtalen mellom de to land, slik mange nordmenn etter hvert har begynt med.

Problemet var at kona Aoy var blitt oppført med null inntekt i selvangivelsen i Thailand, men det viste seg altså at hun hadde hatt noe inntekt likevel. 

Dette påvirket fradragene, og Kristiansen ble faktisk etterlyst over hele landet via politiets datasystem.

– Du kan ikke forlate landet før du betaler skatten, opplyste den strenge damen på Immigration.

 

Annen type skatteavtale

Norges skatteavtale med Thailand er av en annen type enn det mange andre land har. Norge har gitt Thailand rett til å beskatte nordmenn som bor her mer enn halve året. Ifølge avdelingsdirektør Yarika Ruangsiri i Revenue Department i Bangkok har land som f.eks. Sverige, Danmark, Finland og

Tyskland en type avtale som gjør at folk beskattes i sine hjemland.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2018 – 1. september 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)