[ annonse ]
1. september 2018

Fortsatt rimelige julebilletter

Skrevet av 
[ annonse ]

Jo kortere juleferie du har, desto dyrere blir billetten. Det kan du lese ut fra vår tabell (motsatte side), hvor vi har hentet inn 193 priser for alle juleferier av minst ti dagers varighet. Spesielt hvis du kan ta litt ekstra ferie, er det fortsatt veldig rimelige billetter å få.

 

Prisene i vår tabell ble hentet inn 17–18. august, og må sees på kun som eksempler, da flyprisene endrer seg hele tiden. Men hvis du er raskt ute finner du nok ganske tilsvarende priser som de vi fant. Og tabellen forteller klart og tydelig hvilke tidsrom rundt julehøytiden hvor prisene begynner å bli dyre.

For selskapene er det viktig å fylle opp flest mulig seter tidligst mulig. Når de rimeligste setene er solgt, har flyet i stor grad fått faste utgifter knyttet til turen finansiert. Etterpå er det snakk om å tjene mest mulig per solgt sete.

 

Aeroflot rimeligst

Det var Aeroflot og Lufthansa som dominerte oversikten over de billigste prisene. Aeroflot var rimeligst på 93 av datokombinasjonene, mens Lufthansa var rimeligst på 73. Etter det kom Air China med 11, Air France med 9 og Emiratene med 6 datokombinasjoner.

Hvem som har de rimeligste prisene kan endre seg i løpet av få dager. Det er stor mulighet for at andre selskaper prøver å øke salget av lavt prisede billetter. Men når Aeroflot og Lufthansa virker å være i krig om passasjerene for øyeblikket, kan de andre med fordel vente og kanskje tjene noen hundrelapper ekstra per billett senere.

[ annonser ]

 

Kinesere på gjerdet

Ettersom prisene stiger når vi nærmer oss jul, vil flere kinesiske aktører – som Xiamen Airlines, China Air og China Eastern Airlines, samt Hong Kong-selskapet Cathay Pacific – i økende grad komme opp med de rimeligste billettene. Både China Air og Xiamen Airlines dukker opp blant de rimeligste billettene i tabellen vi har satt sammen. Men det er grunn til å tro at de i økende grad vil bli å finne blant de rimeligste prisene nærmere jul.

Det er en eksplosjon i antall kinesiske turister som besøker Europa. Behovet for å få europeiske passasjerer er lavere enn tidlig. Samtidig sier ingen nei til å ta med noen europeere som er villig til å betale med enn selskapets hjemmemarked.

Air China, som for øvrig er medlem i Star Alliance, tilbyr relativt akseptable reisetider. tjue timer til Bangkok, og tjue timer og ti minutter på returreisen. Xiamen Airlines tilbyr nå forbindelse fra både Stockholm, København. Frankfurt, Amsterdam og London og en rekke andre europeiske flyplasser.

 

Store prisforskjeller

Den lille tabellen viser ulike flyselskapers rimeligste priser på to bestemte datokombinasjoner. Det er store forskjeller. Ved utreise 15. desember og retur 3. januar kunne Aeroflot tilby billetter helt ned til 6559 kroner mens Lufthansa ville ha 9389 kroner. Andre var enda dyrere.

Med fem dager senere avreise og to dager senere returreise, så er plutselig Lufthansa rimeligst med 7990 kroner, mens Aeroflot skulle ha 8670 kroner. Alle andre selskaper skulle ha mer enn 10.000 kroner. KLM forlangte hele 15.128 kroner. Det er en pris en ofte kan få businessklasse for ellers i året.

 

«Trofaste» kunder

Selskapene lever godt på de som har en arbeidsgivere som betaler reisen, og ikke minst de som ser på poengkontoen at de mangler noen poeng på for eksempel å opprettholde gullstatus. Da sitter gjerne noen tusenlapper løst. Dette vet flyselskapene godt, og hensikten med fordelsprogrammer er selvsagt ikke å gjøre det billigere for medlemmene å reise. Hensikten er å øke selskapets inntjening.

Jo nærmere vi kommer juletiden, desto mer vil prisene normal stige. De lavt prisede setene er solgt. Asiatiske selskaper som ikke har opparbeidet noen preferanse hos norske reisende vil forsøke å legge seg litt lavere i pris enn for eksempel Finnair, Thai, Lufthansa og KLM.

 

Norwegian ikke «lavpris»

Det er ett flyselskap som neppe vil tilby rimelige billetter i tilknytning til juleferien. Det er kanskje noe uventet lavprisselskapet Norwegian. Til tross for mye negativ presseomtale på grunn av forsinkelser på sine langdistanseruter, er det rift om de rimelige billettene. Selskapet har en stor skare av trofaste passasjerer, noe som gjenspeiles i at de på svært mange datokombinasjoner i desember/januar kommer opp med over 10.000 kroner som rimeligste pris.

Den rimeligste billetten vi har funnet med Norwegian som kan kalles «juletur» er avreise 5. desember med retur 27. desember. Den koster 6098 kroner med mat og 20 kilo bagasje inklusiv. Samme datokombinasjon tilbød Xiamen Airlines for 4098 kroner. Men det er nok mange som vil betale femti prosent mer for en direktereise med et norsk selskap.

 

Om prisene i tabellen

Ved å velge utreisedato til høyre i tabellen, og dato for retur øverst, finner du det som var laveste pris på den aktuelle datoen. Priser endrer seg kontinuerlig, så ikke forvent å finne nøyaktig samme pris hvis du sjekker selv. Se forkortelse for de ulike flyselskapene i bildeteksten under tabellen.

Vi har forutsatt at noen er så heldige av de kan reise så tidlig som 5. desember, mens andre må vente helt til 22. desember med avreise. Siden det er en lang reise, har vi lagt inn at man skal være minst ti dager i Thailand.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2018 – 1. september 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)