[ annonse ]
Orakelet svarer: Får jeg igjen pengene?
1. oktober 2018

Orakelet svarer: Får jeg igjen pengene?

Skrevet av 
[ annonse ]

Jeg betalte for flere år siden depositum på 30 prosent i et eiendomsprosjekt her i Thailand. Ingen ting tyder på at det blir noe av prosjektet, som altså er mange år forsinket. Utbyggeren kommer med unnskyldninger og sier at det snart blir byggestart, og at han ikke kan betale tilbake depositumet. Hva skal jeg gjøre?

Mvh. Investor

 

Svar: Ja sannsynligvis, via retten

 

Vi tok en prat med en erfaren thailandsk advokat. Han forteller at hvis utbygger ikke er villig til å returnere depositum så bør man gå til rettssak. Det er i praksis den eneste måten å få tilbake pengene på.

 

Salgskontrakter er ofte utformet av selger, og kan ha klausuler som er uheldige for kjøper, og kan også mangle en konkret tidstabell for ferdigstillelsen av prosjektet. Advokaten sier at man like- vel sannsynligvis vil få medhold i retten, selv om kontrakten er vag, fordi det er et normalt prinsipp at man skal ha tilbake hele beløpet man har investert i prosjekter som ikke blir noe av.

 

[ annonser ]

Hvis dere er flere kjøpere som har samme problem, kan dere gå til et massesøksmål (class action suit), dette er nå blitt mulig i Thailand etter en lovendring.

 

Når man går til søksmål mot en utbygger vil advokaten gjerne starte med å kreve at retten beordrer skjøtet til landområdet inndratt, som betyr at ingen transaksjoner kan utføres. Det betyr at selv om en utbygger er blakk, kan man få igjen penger via et tvangssalg av eiendommen.

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2018 – 1. oktober 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)