[ annonse ]
1. oktober 2018

Kiosker får banktjenester

Skrevet av 
[ annonse ]

En endring i reguleringene fra Bank of Thailand har gjort at 7-Eleven og andre tilsvarende kjeder nå kan tilby tjenester på vegne av thailandske banker. Først ute er den statlige sparebanken – Government Savings Bank – som allerede fra og med 31. oktober skal tilby sine kunder uttak og innskudd via alle landets drøyt ti tusen 7-Elevenbutikker.

Ifølge avisa Khaosod English må kundene gjør transaksjonene med bankens mobilapp, og det blir maksimum 30.000 baht i innskudd pr døgn, og 20.000 som grense for uttak pr døgn – med maks 5000 baht pr uttak. Det er et gebyr på 15 baht pr transaksjon.

Ifølge bankens president vil innskudd kunne gjøres hele døgnet, mens uttak må skje i perioden 08.00 – 22.00.

Det er nok få skandinaver som har konto i denne banken, men 7-Eleven sier at de har forberedt seg på denne type tjenester lenge, og det kommer trolig flere banker til etter at man har testet ut systemet med denne ene banken.

Presidenten i Government Savings Bank sier at de ikke planlegger å stenge noen filialer, men det blir heller ikke åpnet noen nye. Han sier at utenfor Bangkok har 7-Eleven omtrent seks ganger så mange butikker som banken har filialer, og at dette er en god service til kunder som ikke har noen filial i nærheten.

En del banker i Thailand kutter kostnader ved å redusere bemanning og stenge enkelte filialer. Denne trenden kan forsterkes hvis det blir populært å utføre banktjenester hos 7-Eleven og konkurrerende kjeder. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2018 – 1. oktober 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)