[ annonse ]
1. januar 2019

Thaier «må ha» iPhone

Skrevet av 
[ annonse ]

En thailandsk dame i hotellnæringen i Hua Hin rapporterte nylig på sin facebookside at alle hun kjenner som jobber med utenlandske kunder over nett – enten via e-post eller Facebook – sverger til iPhone eller iPad. Disse produktene gir nemlig hjelp til folk som er dårlig til å skrive på andre språk – som engelsk. Telefonen gjetter seg frem til hva du ønsker å skrive og presenterer tre alternativer over det virtuelle tastaturet, såkalt prediktiv tekst. Hvis du skal skrive «Good Morning», så holder det med å skrive en «G», så gjetter telefonen seg til resten.

Damen forteller at det blir dyrt å kjøpe Apple-produkter. Hennes iPhone er gått istykker, så da må hun ut med en stor sum penger istedenfor å kjøpe rimeligere Android-telefoner.

Det denne damen og andre i bransjen tydeligvis ikke er klar over, er at det finnes en gratis app for Android som gjør akkurat det samme. Den heter Gboard, og kommer fra Google. Den har vært på markedet et par år allerede, og fått stor popularitet. I august passerte de en milliard nedlastinger, ifølge Wikipedia. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2019 – 1. januar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)