[ annonse ]
Tulipaner er noe thaier ikke er vant til å se. Tulipaner er noe thaier ikke er vant til å se. Foto: Prakaiphet Thungchan
23. februar 2019

Ny turistattraksjon i Pattaya: Drivhus med aircon

Skrevet av 
[ annonse ]

I gedigne Flower Land ved Mabprachan-sjøen finner du både tulipaner og jordbær – i luftavkjølte rom. Utendørs kryr det også av blomster, og tre spesielle kupler som ennå ikke er helt ferdige. Inngangsprisen er satt til 900 baht, men vi slapp inn for 200.

 

Flower Land åpnet 1. desember, men er ennå ikke ferdig. I informasjonsskranken fikk vi opplyst at det meste skulle være klart i mai.

 

Pr i dag kan man spasere i store hageområder med blomsterbed, ta bilder og slappe av på en av de mange benkene som er satt ut. De har jordbær til salgs, fra et stort avkjølt drivhus. Da vi var der var plantene akkurat sprøytet, så det var adgang forbudt.

 

 

Det bygges kupler på harde livet. Den minste er ferdig. Den heter Himmapan Dome, som er navnet på en skog i nærheten av Himalaya. Den er å finne i asiatiske legender, og er befolket av mytiske figurer.

 

[ annonser ]

De to andre som er under konstruksjon er Eden Dome, med blomster fra kaldere land, og Inthanon Dome, som har vekster fra Thailands høyeste fjell.

 

En lukket struktur er Magic Tree Zone, som heller ikke er helt ferdig. Den skal inneholde fontener styrt av moderne teknologi for farger og lyd. Du kan også få med deg et lite underjordisk akvarium.

 

Utenfor er det en stor parkeringsplass, så vi spurte informasjonsmedarbeideren om det var mange turbusser med kinesere som kom dit. Vi fikk vite at det pr i dag ikke er det, men at det nok kommer når parken er helt ferdig.

 

Prisen er altså 900 baht for voksne og 450 baht for barn. Thaier går inn for 200 baht, 100 for barn.

 

Utlendinger som bor her går for thaipris. Som bevis kan blant annet brukes thailandsk førerkort. Siden parken ikke er ferdig ennå, så slapp hele vårt reisefølge inn for 200 baht pr person, enten vi var turister eller fastboende.

 

Flower Land ligger langs den nye motorveien so mer under bygging, som tar av fra Motorvei 7 og går sydover til Rayong. Parken ligger helt i sydenden av Mabprachan-sjøen.

 

Parken eies av de samme interessene som står bak Tuk Com og Harbor Mall i Pattaya. 

(© Thailands Tidende 23. februar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)