[ annonse ]
Thaier advares mot tyver i Sverige Faksimile: Den thailandske ambassaden i Stockholm/FB
29. mai 2019

Thaier advares mot tyver i Sverige

Skrevet av 
[ annonse ]

Den thailandske ambassaden i Stockholm har de siste to månedene opplevd at mange thaier er blitt utsatt for tyverier. De går nå ut og advarer mot dette. Thaiambassaden i Oslo har viderebrakt meldingen til thaier i Norge.

 

27. mai kom den thailandske ambassadøren i Stockholm med en offentlig kunngjøring. Der står det at ambassaden de siste to månedene har fått mange rapporter om thaier som er blitt utsatt for tyveri i Sverige, hovedsakelig i Stockholm. Det dreier seg om både turister, studenter og jobbsøkere. 

 

Mange er blitt frastjålet kofferter og reisevesker, og åstedene var ofte hoteller – lobbyer og frokostsaler. Tyvene er ofte velkledde og ser ut som andre hotellgjester. Noen liker å forvirre sine ofre ved å spørre om hjelp, eller be dem ta et bilde av dem.

 

Ambassaden ber thaier i Sverige om å holde oversikten over verdisaker og pass til enhver tid, og lage kopier av pass og visum i tilfelle originalene blir stjålet. 

 

Thaiambassaden i Oslo brakte beskjeden videre i går, og den er delt nærmere hundre ganger fra facebooksiden til ambassaden.

[ annonser ]

 

Stockholm

MYE LEST: Meldingen fra Sverige er delt over 4000 ganger. (Faksimile: Den thailandske ambassaden i Stockholm/FB)

 

Originalmeldingen fra Sverige er delt over 4000 ganger og har 694 kommentarer i skrivende stund. 

 

Det skrives mye i pressen om kriminalitet i Sverige, men det aller meste dreier seg om voldskriminalitet og angivelige skjulte tall. Når det gjelder tyverier så viser en studie av 71 land fra 2016 at Sverige er nr. 18 på oversikten over tyverier. I Europa har land som Frankrike, Spania og Storbritannia høyere tall enn Sverige. Norge ligger lavt, som nr. 51 på statistikken. 

 

Det norske nettstedet Faktisk.no sjekket i august i fjor en påstand i Dagsavisen om at kriminaliteten gikk ned i Sverige, og fant at den ikke var helt riktig, men at «kriminaliteten i alt går ned».

 

De amerikanske myndighetene skriver i årets krimrapport for Sverige at det er minimal risiko for å bli utsatt for kriminelle handlinger i Stockholm. 

 

Statistikker og nyhetsbildet siste året viser ingen stor økning i tyverier i Sverige, så enten har thaiene vært veldig uheldige de siste to månedene, eller så har de oppdaget en ny trend. Eventuelt er det en gruppe tyver som har spesialisert seg på thaier.

(© Thailands Tidende. 29. mai 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)