[ annonse ]
Den tiltalte møter de etterlatte. Den tiltalte møter de etterlatte. Faksimile: The Nation
2. juli 2019

Betalte 45 mill – drapstiltale droppet

Skrevet av 
[ annonse ]

En velstående forretningsmann virker å ha betalt seg ut av uføret han var i etter at han kjørte på og drepte to personer under fyllekjøring i april i år.

 

Den 57 år gamle forretningsmannen Somchai Verojpipat har sagt seg enig i å betale 45 millioner baht til de etterlatte etter at han kjørte på og drepte politidetektiv Jatuporn Ngamsuwichakulet og kona i april i år. Forretningsmannen kjørte en stor Mercedes Benz over tillatt hastighet og påvirket av alkohol.

 

Retten i Bangkok (Talingchan Court) hadde opprinnelig tiltalt ham for drap, i tillegg til råkjøring og fyllekjøring. Nå sier en talsmann for retten av de har droppet tiltalen for drap. Somchai har allerede tilstått råkjøring og fyllekjøring, som har mye lavere strafferammer enn drap.

 

Talsmann for statsadvokatkontoret, Kosonlavat Intujunyong, bekrefter at Somchai, som eier firmaet Thai Carbon & Graphite Co, skal betale 45 millioner baht til de etterlatte, rapporterer avisa The Nation.

 

Kommentarer på sosiale medier stiller spørsmålstegn ved hele saken. Det virker som det er en direkte kobling mellom den velstående forretningsmannen betaling til de etterlatte og det faktum at drapstiltalen ble droppet. 

[ annonser ]

 

Men normalt kommer jo en straffesak først, og deretter eventuelle sivile søksmål. Utfallet av straffesaken skal ikke være avhengig av om tiltalte er velstående og derfor har råd til å betale for seg.

(© Thailands Tidende. 2. juli 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)