[ annonse ]
Dette utspillet har vakt store reaksjoner i Thailand. Dette utspillet har vakt store reaksjoner i Thailand. Faksimile: Thailands Tidende 25. juni 2019.
3. juli 2019

Leserinnlegg: Dette truer rettssikkerheten

Skrevet av 
[ annonse ]

Vår leser, en tidligere politisk rådgiver, sier at utspillet fra utenriksministeren truer folks rettssikkerhet og minner om metoder fra krigsårene i Norge.

 

Innlegg:

Oppfordringen om å rapportere mistenkelige voksne som er på reise til Østen, og deres oppførsel der som medfører at de er sammen med barn, er uhyrlig. Det undergraver rettsikkerheten til individet og mistenkeliggjør mennesker på en helt absurd måte.

 

Det at også justisministeren har stilt seg bak oppfordringen er særdeles problematisk. Det er like grovt som om noen skulle alarmere alle med tilknytning til, eller i den nære krets av Kallmyr, om å observere og rapportere om han har, eller har viste tegn på incest overfor sine barn.

 

Det blir mitt 11. besøk i Thailand dette året og jeg nærer selvsagt ingen frykt får å bli et av ofrene, fordi jeg ikke har noe å frykte. Jeg er en etablert oldefar. Men å bruke metoder som vi kjenner fra perioden 1940-45 for om mulig å ta noen kriminelle er for meg og sikkert mange andre svært problematisk.

 

[ annonser ]

At overgripere skal tas og straffes etter de lovregler som lovgiver har gitt politi- og påtalemyndighet er selvsagt.

 

Men først og fremst er det rettsikkerhetsaspektet som er det svært problematiske her. Hvilket frembringes av en pensjonist og gammel jurist, som nyter Thailand og min utmerkede livskvalitet i solen og varmen.

 

Med vennlig hilsen

Gunnar Pettersen, 

pensjonist, tidligere bl.a. politisk rådgiver i Fiskeridepartementet.

Kopi: Frps stortingsgruppe.

(© Thailands Tidende. 3. juli 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)