[ annonse ]
Antall europeere til Thailand gikk litt ned i første halvår, men juni måned så en liten økning igjen. Antall europeere til Thailand gikk litt ned i første halvår, men juni måned så en liten økning igjen. Foto: Terje Engø
24. juli 2019

Første halvår: Færre finner og svensker til Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Antall finske ankomster til Thailand har gått ned med hele 14,9 prosent sammenlignet med første halvår i fjor. Tallet for svensker er 10,7 prosent nedgang, mens danskene har hatt 3,3 prosent nedgang. Tallene for Norge er omrent som i fjor, med kun 0,2 prosent nedgang.

 

Totalt har antall europeere som ankommer Thailand gått ned med 1,9 prosent sammenlignet med første halvår i fjor. Dette er ingen dramatisk nedgang, slik enkelte thailandske nyhetsoppslag vil ha det til. Vi rapporterte om dette i forrige uke, basert på tallene for årets fem første måneder:

 

LES: Ingen dramatisk turistnedgang (13. juli 2019)

 

Totalt antall ankomster til Thailand har gått opp med 1,5 prosent. India, Japan, Filippinene og Indonesia er blant de landene som har bidratt til økningen. Kina har hatt en nedgang på 4,7 prosent. Likevel er fortsatt 28,6 prosent av alle turister i Thailand kinesere, med 5,65 millioner av totalt 19,77 millioner besøkende.

 

Tallene for juni måned har omtrent samme trend som tallene for de seks første månedene, selv om det har vært en liten økning av europeiske ankomster, 0,7 prosent økning fra juni i fjor. Totalt økte antall turister med 0,9 prosent fra juni i fjor.

[ annonser ]

 

Inderne kommer i stadig større antall, med en 27 prosent økning fra juni i fjor. Totalt for første halvår ankom det 978.000 indere, en økning på 24 prosent fra første halvår i fjor.

 

Selv om det har vært nedgang for svenskene, så er det fortsatt forholdsmessig flere svensker enn nordmenn som reiser til Thailand, befolkningstallet tatt i betraktning. Det er 2,40 ganger så mange svensker som nordmenn som drar til Thailand, mens folketallet kun er 1,90 ganger så stort. Danskene har 1,46 ganger flere reisende enn Norge, mens folketallet kun er 1,09 ganger større. Her er tallene for de fire nordiske landene i perioden januar-juni 2019:

 

Sverige: 162.062  (9,995 mill.)

Danmark: 98.579  (5,749 mill.)

Finland: 74.474  (5,503 mill.)

Norge: 67.635  (5,258 mill.)

Antall reisende til Thailand i første halvår 2019 (folketall i parantes)

 

TAT

Turistankomster i første halvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor. (Kilde: TAT)

(© Thailands Tidende. 24. juli 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)