[ annonse ]
Politiet stengte av området rundt BTS-stasjonen Chong Nonsi. Politiet stengte av området rundt BTS-stasjonen Chong Nonsi. Faksimile. Bangkok Post/js100radio (Twitter)
2. august 2019

Bomber på fire steder i Bangkok, to skadet

Skrevet av 
[ annonse ]

Det har gått av bomber på fire steder i Bangkok i dag. To kommunale arbeidere som var i nærheten av en såkalt pingpong-bombe på Rama IX-vegen er skadet. Bombene skal ikke være spesielt kraftige, ifølge rapporter i media.

 

Oppdatering (lørdag 3. august 18.30): Rapporter sier nå at det ble funnet bomber på ytterligere seks steder i går, men at disse ikke gikk av, eller ble uskadeliggjort. Kun to personer er lettere skadet som følge av angrepet. To andre personer ble skadet av en såkalt pingpong-bombe, men det var ikke relatert til de andre bombene. Det var studenter som hadde gjemt unna våpen for å beskytte seg mot en annen studentgjeng.

 

To personer fra den sydlige provinsen Narathiwat ble pågrepet på en buss på veg sydover fra hovedstaden. De ble observert på overvåkningskameraer mens de plantet bomber. De skal ifølge kilder ha tilstått ugjerningen, som de skal ha utført sammen med åtte andre personer fra Syd-Thailand. Årsaken skal ifølge kilder være at det er misnøye med militærets handlemåte i de tre sydlige provinsene i Thailand, hvor det har vært en aktiv separatistbevegelse i mange år.

 

En talskvinne for regjeringen har ikke villet bekrefte dette, men sier at etterforskningen pågår. Det har uansett vært hintet fra flere regjeringshold til at separatister fra Syd-Thailand står bak angrepene.

---------------------

 

[ annonser ]

Det er utenriksministermøte i Bangkok denne uka. Deltakere er ASEAN-landene pluss noen andre utvalgte land, som Russland og USA. Norsk utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar også. Det er spekulert om bombene er et ledd i en protest grunnet dette møtet.

 

Det har gått av bomber ved regjeringssenteret på Chaeng Wattana Road, i tillegg til to steder på Rama IX-vegen, melder Bangkok Post. Området rundt BTS-stasjonen Chong Nonsi er sperret av, av samme grunn.

 

Statsminister Prayuth Chan-ocha gikk kl. 11 i dag ut og sa at myndighetene jobber med å sørge for sikkerheten til folk i hovedstaden.

 

Vi følger saken.

(© Thailands Tidende. 2. august 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)