[ annonse ]
Det kan bli for mange familiemåltider (illustrasjonsfoto) Det kan bli for mange familiemåltider (illustrasjonsfoto) Foto: Mattes, Wikimedia
24. august 2019

Orakelet svarer: Familien spiser for 50.000 i måneden!

Skrevet av 
[ annonse ]

Gifter man seg med en thai, så gifter man seg med hele familien.

 

Allikevel finner jeg det en smule irriterende at jeg faktisk mater hele slekta, ikke bare nærmeste familie. Og dette uten å ha blitt spurt!

 

Brødre, svigerinner, fettere, kusiner, tanter og onkler er innom daglig og spiser. Dette koster fort 50.000 baht i måneden. Jeg har bemerket til samboeren at nærmeste familie – mor, far og barn – er greit, men ikke at jeg skal fø hele slekta, inkludert unge folk som tjener sine egne penger.

 

Jeg finner dette irriterende, men mitt spørsmål til min samboer gjennom ti år ble ikke godt mottatt. Jeg fikk nærmest beskjed om at hvis det var på den måten, kunne jeg bare pakke meg tilbake til Pattaya, ut av huset til seks millioner bath jeg har gitt henne. Jeg er ikke opptatt av pengene, det går mer på prinsippet.

 

Er jeg bare en dum farang?

[ annonser ]

Hilsen Lars Klette

 

Svar: Lag nye spilleregler

 

Det er lett å skylde på at man er en farang – en utenforstående som ikke forstår seg på samfunnet her – men det er nok hovedsakelig en unnskyldning, ikke en forklaring.

 

Velstående thaimenn som gifter seg med fattige damer kan også oppleve det samme fenomenet. Hvis de ikke setter seg i respekt og lager spillereglene for forholdet, så blir de utnyttet. For ikke å snakke om japanere, som jo ikke kan kalles faranger, men som det finnes nok av eksempler på at blir utnyttet finansielt her.

 

Det er nemlig slik at det er tradisjon i dette samfunnet at familiemedlemmer deler med hverandre, og de som har mest deler mest. Dette er selvsagt ikke alltid tilfelle, men det er en hovedregel.

 

Når det er sagt så er det du som bør sette reglene for dette, og forvente at det blir vist takknemlighet mot deg, og at folk spør før de tar seg til rette.

 

Ettersom forholdet ditt har vart i ti år allerede, så kan det være litt sent å begynne å lage nye spilleregler nå, men det er ikke umulig. Hvis du er villig til å ta den risikoen at forholdet kan sprekke, så kan du stoppe pengestrømmen og forklare at det er blitt nye spilleregler.

 

Det enkleste da er å gi din samboer en fast sum hver måned, og la resten av familien gå til henne og be om penger og mat. Da skal du se at hverdagen din plutselig blir mye enklere.

 

Hvis hun ikke er med på den løsningen, så kan det være et tegn på at dette forholdet ikke hadde livets rett. Men mange damer vil vel akseptere en slik løsningen istedenfor å begynne å se seg om etter nye kilder til finansiering.

(© Thailands Tidende. 24. august 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)