[ annonse ]
31. august 2019

Test: Tolv luksusresorter til en overkommelig pris

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er ikke øverst på søketreffene hos Google eller Booking.com du finner de beste resortene. Vi har reiset rundt og lett etter gode resorter i Thailand i mange år, og deler her tolv av beste vi har funnet – innenfor en smertegrense på 4000 baht pr døgn...

 

Det er tilbud hele året i reiselivsnæringen – kanskje med unntak av romjula og nyttårshelga. Desember til og med mars er dyrest, men også da kan du finne gode tilbud. Resten av året er det kjøpers marked, og det kan du utnytte.

 

Sea View Resort & Spa, Koh Chang, har både fjell og strand og er absolutt verdt et besøk.

 

Siden vi kan velge når vi reiser, så reiser vi normalt i lavsesongen. Da kan vi få luksusrom til rundt 2500 baht, og sjelden over 3500.

[ annonser ]

 

Det krever grundige undersøkelser å finne de beste resortene. Øverst på søketreff finner du nye kjedehoteller som har store budsjetter for markedsføring. Men det er ikke nødvendigvis der du bør bo. Eldre resorter har mange faste kunder og trenger ikke drive så mye markedsføring, men det er gjerne de som har den beste beliggenheten og de største arealene.

 

Et sted med mange prisgunstige resorter er Koh Chang. De ligger ofte litt under Phuket i pris. Et annet sted med veldig mange flotte resorter til gunstige priser er Khao Yai i Korat. Her er det flest thaier som ferierer, og selv om det er mange velstående familier fra Bangkok, så blir prisene litt lavere enn på øyene i Syd-Thailand.

 

Vi har også reist litt utenfor allfarvei i denne testen. Det bør du også gjøre. Lei deg en bil så får du besøkt en mengde steder som ingen av vennene dine har vært.

 

Når man ser slike lister som dette på internett, er dette vanligvis betalt annonsering i en eller annen form. Vår liste er helt uten baktanker og inntektspotensiale. Vi har rett og slett valgt de resortene vi liker best. Du som leser har kanskje andre favoritter.

 

Dette er noe av det vi ser etter:

1. Stort areale. Tomteprisene er blitt så dyre at mange nye hoteller nå befinner seg på knøttsmå flekker. De må derfor bygge i høyden og det blir ikke mye hageanlegg å utfolde seg i. Bildene på nettet kan lure deg. Gode fotografer kan få små hageanlegg og bassenger til å se enorme ut.

Vi havner derfor ofte på resorter som har eksistert en stund. De kom mens tomtene ennå var relativt billige. Mange av disse resortene er ikke godt vedlikeholdt. Vi liker dem likevel, men vi har ikke anbefalt noen slike, kun de som er godt vedlikeholdt.

2. Stort svømmebasseng. For de som liker å drive litt fysisk aktivitet, er det viktig at svømmebassenget er stort nok. For at du skal få noen særlig treningseffekt må et basseng være minst 18 meter langt, helst minst 25 meter. En del resorter har bungalows med eget svømmebasseng. Dette ser flott ut på bilder, men det er lite man kan få gjort av svømming i et fire meter langt basseng.

3. Frokostbuffet. De fleste resorter har funnet ut at de er nødt til å la frokosten være inkludert i romprisen for å lokke til seg gjester. Mange resorter sjonglerer med dette i lavsesongen, og tilbyr kun ala carte når det er få gjester. Vi spør derfor før vi bestiller, hva slagt frokost de planlegger i morgen. Resepsjonen svarer normalt ærlig på dette, om enn med et fårete smil.

 

Her er en liten omtale av hver av de tolv resortene, med link til resortenes egne hjemmesider:

 

Thavorn Beach Village Resort & Spa, Kamala Beach Resort, Phuket

Utgjør et gedigent område, mellom hav og fjell, slik kun de aller første resortene som ble bygget kunne gjøre. Men Thavorn er ikke falleferdig, den vedlikeholdes, har et gedigent basseng. Hvis du er heldig og kommer i lavsesongen, kan du få et room med pool access for under 4000 baht.

 

The Tubkaak Krabi Boutique Resort

Dette er litt utenfor allfarvei, men så har du da også en perfekt strand med utsikt til øya Koh Hong. Resorten går fra fjellområdene og helt ned til stranden.

 

Ozone hotel & Resident khaoyai

Et imponerende sett av bygninger i marokkansk stil. Enorme sletter hvor du kan sykle eller jogge. Rommene er veldig spesielle, holdt i barokkstil. Ordinær pris er høy, men du kan få gunstige priser utenom høysesongen. (Fotomodell: Prakaiphet Thungchan)

 

Sea View Resort & Spa - Koh Chang

Dette må være en av landets største resorter, målt i areal. Det er nesten utrolig at hele denne fjellsiden kan være i privat eie. Det går taubane mellom restauranten på toppen og stranden nedenfor. Det er også en liten øy rett utenfor som man kan besøke med kano. Dette er et av våre desidert favorittsteder i hele Thailand.

 

Tohsang

Tohsang Khongjiam Resort, Ubon Rachatani

Det er ikke lett å finne luksuriøse resorter i Isan. I Ubon fant vi likevel en, ved Mekongs bredder. Fine rom, flott hageanlegg, og egne brygger for de som vil padle på Mekong og kanskje lure seg over til Laos en tur.

 

The Imperial Mae Hong Son Resort

Dette er en av landet billigste provinser, og du får et rom på dette fine hotellet med frodig parkanlegg for under 1500 baht. Dette er utgangspunktet for mye sightseeing i området, blant annet Rak Thai Village helt på grensen til Myanmar.

 

Regent Chalet, Cha-am

Cha-am og Hua Hin har en mengde resorter, men de færreste kan bre seg ut over så mye strandlinje som denne. Det betyr at den har eksistert en stund. Lei en bungalow for en helt grei pris.

 

La Toscana, Rachaburi

Her så vi kun thaier da vi var på besøk. Dette er et populært sted å reise og ta bryllupsbilder. Resorten er laget i italiensk stil, som er veldig populært og eksotisk for thaier, men mindre så for faranger. Men dette er en luksuriøs resort med gedigne og veldig spesielle rom. På ukedager kan du imidlertid få en gunstig pris.

 

U Khao Yai

Et flott hageanlegg med luksuriøse rom. Her vil du garantert trives, hvis det er ledig. Resorten er ofte fullbooket på helgene.

 

Crown Lanta

Crown Lanta Resort & Spa, Koh Lanta

Denne resorten har okkupert en hel halvøy(!) på Koh Lanta. De ordinært prisede rommene ligger på «fastlandet», men så trasker opp til en liten fjelltopp på halvøya hvor du inntar frokost med utsikt over havet. Sammenlignet med ordinære hoteller med en knøttliten hageflekk å utfolde seg på, er dette et lite paradis. De har også en privat strand, som er sjeldent å finne i Thailand.

 

A-Star Phulare Valley Chiang Rai Resort

Her er man på «fjellet». Fra svømmebassenget ser du utover daler med vindruer. Et svært område hvor man kan utfolde seg som man måtte ønske, og besøke svære teplantasjer på sightseeing.

 

Emerald Koh Chang

The Emerald Cove Koh Chang

For strandløvene er dette toppen. Et svært basseng ligger rett innenfor en lang strandlinje. Bassenget er døgnåpent, i motsetning til mange andre resorter. Frokostbuffeten er imponerende og åpner dørene allerede kl. 06.

(© Thailands Tidende. 31. august 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)