[ annonse ]
I fjor var både koriander og basilikum rammet av E. Coli. I år er det kun basilikum (posen til høyre) det advares mot. I fjor var både koriander og basilikum rammet av E. Coli. I år er det kun basilikum (posen til høyre) det advares mot. Foto: Mattilsynet
9. desember 2019

Basilikum med E. coli fra Thailand til Norge – igjen

Skrevet av 
[ annonse ]

45 kg basilikum fra Thailand blir nå kastet. Folk som har kjøpt de 80 gram store posene kan returnere dem til butikken de ble kjøpt i. Tester har vist for høyt innhold av tarmbakterier.

 

Tre ganger de siste to årene har Mattilsynet konfiskert partier med thailandsk basilikum fra matbutikker i Norge. De to siste gangene er det samme produsent og importør som står bak.

 

Nå som i mai 2018 var varene produsert av Chatchawan Import Export and Packaging Ltd. og importert til Norge av OrientDeli AS i Oslo.

 

Det var etter en test i butikken Inter Mat & Import i Sandnes at Mattilsynet slo alarm. Butikken selger mat fra mange verdenshjørner, inkludert Asia, og ble altså en uskyldig part i denne saken.

 

I mai i 2018 var det både koriander og basilikum fra denne produsenten som ble fjernet fra markedet, denne gangen kun basilikum.

[ annonser ]

 

I april 2018 rapporterte Thailands Tidende også om E. coli i basilikum, men da var det firmaet Thai Veggi som sto som produsent, og Asian Food Import AS som importør:

 

LES: Ikke spis denne!

 

E. coli kan gi opphav til alt fra mild diaré til alvorlig matforgiftning og lungebetennelse. 

 

For høye mengder av Escherichia coli (E. coli) ble funnet i fire av fem stikkprøver Mattilsynet gjorde i denne butikken. Den lovlige mengden er 100 cfu (som betyr kolonidannende enhet). De fire prøvene inneholdt hhv. 680, 300, 210 og 110 cfu.

(© Thailands Tidende. 9. desember 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)