[ annonse ]
Orakelet svarer: Kan vi adoptere min kones barnebarn? Ill: Pixabay
22. januar 2020

Orakelet svarer: Kan vi adoptere min kones barnebarn?

Skrevet av 
[ annonse ]

Fruen er fra Thailand og hun vil at vi skal adoptere hennes datters sønn, som er sju år gammel. Mor og far til sønnen sier det er greit at vi overtar foreldreansvar av gutten. De bor i Thailand.  Hva er kriterier for å overta foreldreansvar? Hva vil dette koste i kroner?

 

Hilsen thai-norsk par

 

Svar: Må kontakte lokale myndigheter – kan ta tid

 

Orakelet skrev om en sak i september 2018 som var ganske tilsvarende. Prosedyren er den samme. Man skal kontakte Department of Social Development and Welfare (DSDW) i Bangkok.

 

LES: Orakelet svarer: Adoptere min stesønn?

[ annonser ]

 

Folk rapporterer om at prosessen kan ta flere år. Det er ikke anbefalt å bruke agenter, for til syvende og siste er det dette senteret i Bangkok som tar avgjørelsen. De snakker etter sigende godt engelsk og gir dere gode svar.

 

Det er etter det vi erfarer ingen kostnader involvert. Dyre adopsjoner man leser om i pressen handler om folk som adopterer barn de ikke har noe familieforhold til fra fattige land. De bruker adopsjonsorganisasjoner, og det kan bli dyrt.

 

Det er en omfattende prosess å få adopsjon i Thailand. For ti år siden kunne det ta ca. ett år, men nå kan det fort ta 2–3 år å få ordnet. Og det er en stor papirmølle og mye venting. Årsaken til tregheten er etter det vi erfarer den økte fokus på kamp mot menneskesmugling og surrogati.

 

Loven sier at for å adoptere må man være minst 25 år gammel, og være minst 15 år eldre enn barnet man adopterer. Et par som adopterer må være i et regulært ekteskap. 

(© Thailands Tidende. 22. januar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)