[ annonse ]
Walking Street i Pattaya har de siste årene vært full av kinesiske turgrupper på kveldstid. Walking Street i Pattaya har de siste årene vært full av kinesiske turgrupper på kveldstid. Foto: Dag A. Ekeberg
22. mars 2020

Håper å motta kinesiske turgrupper igjen snart – renslighet i fokus

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter halvannen måned med stengte grenser løfter to kinesiske provinser på Covid-19-kravene. Thailandske turistmyndigheter forbereder nytt regelverk for å lokke til seg turgrupper og andre turister igjen.

 

Turistmyndighetene (Tourism Authority of Thailand – TAT) jobber med et regelverk kalt «Safety and Health Administration Programme» for turoperatører. Det omhandler renslighet og sikkerhetstiltak mot coronasmitte.

 

Dette kommer etter at de kinesiske provinsene Zhejiang og Jiangsu, med tilsammen nærmere 140 millioner innbyggere, har opphevet reiserestriksjonene for innbyggerne, ifølge Bangkok Post. Forbes melder at turistattraksjoner i Kina sakte men sikkert nå åpner igjen.

 

Yuthasak Supasorn, sjefen for TAT, sier at han antar at kineserne først vil feriere i eget land, men at de deretter ser seg om etter trygge reisemål utenlands. TAT har derfor startet forberedelsene til å ta imot kinesiske turgrupper igjen i Thailand.

 

– Kina har gått gjennom 45 dager med nedstengning. Turoperatørene der er desperate til å starte opp igjen. Thailand vil gå glipp av gode inntektsmuligheter hvis landet ikke anses som et sikkert sted å reise, uttalte TAT-sjefen i går.

[ annonser ]

 

TAT utvikler i samarbeid med helsemyndighetene nå regler for renhold og hygiene på steder som tar imot turgrupper – som turistattraksjoner, hoteller eller restauranter.

 

TAT regner med at verdens turister i tiden etter at viruskrisen avtar vil være spesielt opptatt at renslighet, og Thailand ønsker å berolige kinesere og andre om at dette tas alvorlig her.

 

Thailands fem TAT-kontorer i Kina er blitt beordret til å studere tiltakene på turistattraksjoner i Kina, for å se hvordan de angriper problemet med Covid-19-smitte.

 

TAT-sjefen innrømmer at det kan ta mange år før Thailand når 40 millioner turistankomster. I 2019 var det 39,7 millioner og alt lå opprinnelig til rette for mer enn 40 millioner i år.

 

I så måte sier han at fokuset nå er kvalitet fremfor kvantitet. Europeiske turister vil kunne like den filosofien.

(© Thailands Tidende. 22. mars 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)