[ annonse ]
Nordre deler av Jomtien Beach har godt med sand, men nå skal de få enda mer. Bildet er tatt i dag, med stor aktivitet på stranden igjen. Nordre deler av Jomtien Beach har godt med sand, men nå skal de få enda mer. Bildet er tatt i dag, med stor aktivitet på stranden igjen. Foto: Dag A. Ekeberg
13. juni 2020

Pattaya satser: Walking Street fornyes, mer sand på Jomtien Beach

Skrevet av 
[ annonse ]

Pattaya er en av byene i Thailand som er hardest rammet av coronaviruset, grunnet forbudet mot åpning av utelivet, men myndighetene ser nå fremover, og har planene klare for oppgradering av Walking Street og Jomtien Beach.

 

Pattaya har vært et av satsingsområdene for å flytte ledningsnettet – de kjente «kabelklysene» – under jorden. Fra i dag (13. juni) og ut året er det South Road som skal oppgraderes – og bli enveiskjørt – men snart vil også verdenskjente Walking Street få samme behandling.

 

Dette har fått myndighetene til å tenke nytt, og benytte anledningen når gågaten likevel skal renoveres. 50 millioner baht er bevilget til en forskjønnelse av denne gaten, og det planlegges et tak over gaten, ifølge Sophon News.

 

Pattaya

Pattaya

Planer for Walking Street, med illustrasjon av type tak man planlegger over gaten. (Kilde: Sophon News)

[ annonser ]

 

Dette dreier seg om midler bevilget i forbindelse med utviklingen av EEC – Eastern Economic Corridor – som er et av Thailands håp når det gjelder utviklingen av næringslivet. Thailand planlegger å lokke til seg industri i de tre provinsene Chachoengsao, Chonburi og Rayong, samt å tilby gode attraksjoner for folk som kommer til landet for å jobbe der og andre turister.

 

LES: Aldri vært så mye gravearbeider i Pattaya – Beach Road ferdig i februar (2019)

 

Dette kommer rett etter oppslag om planer om monorail i byen, fra jernbanestasjonen nord for byen frem til Bali Hai-piren. De som har observert Pattaya noen år vet at det stadig kommer nye forslag for å forbedre trafikksituasjonen i byen, og ikke alle forslag blir noe av. Så folk avventer og ser.

 

I går kom også nyheten om at Jomtien Beach skal få samme behandling som Pattaya Beach, det vil si tilførsel av store mengder sand.

 

Det er bevilget 586 millioner baht til prosjektet, og arbeidene vil ifølge Bangkok Post starte allerede i slutten av juli.

 

Det er firmaet Italian-Thai Development Co, som gjorde jobben på Pattaya Beach, som har fått oppdraget for Jomtien Beach. Etter planen skal prosjektet ta ca. 2,5 år.

 

Den tilsvarende jobben på Pattaya Beach tok åtte år, men det skjedde lite de første seks årene. Små påfyllinger av sand helt nord på Pattaya Beach rant fort bort når det kom store bølger. Men sanden som i fjor ble tilført Pattaya Beach ligger der fortsatt, og stranden, som på enkelte steder var erodert vekk, strekker seg nå nærmere 50 meter ut i havet.

 

LES: 15 millioner baht bevilget til sand (2012)

LES: Gir opp å finne sand (2015)

LES: Sandtilførsel ferdig til nyttår (2018)

LES: I Pattaya tok jobben åtte år – nå er det Cha-ams tur (2019)

 

Pattaya

Pattaya Beach, slik den ser ut etter at store mengden sand er tilført. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Første strekning er fra sørenden av Jomtien Beach nordover til Soi 11 like nord for Bun Kanchana Road. Det er drøyt tre kilometer. Andre etappe blir derfra og nordover helt til Pratamnak Hill. Også drøyt tre kilometer. Det er i sørenden av Jomtien Beach at korrosjon har gjort sandstranden liten. Resten av stranden virker å ha godt med sand, noe som har fått enkelte til å stille spørsmål om hvorfor man går til dette skrittet.

 

Pattaya

Det er søndre deler av Jomtien Beach som har problemer med erosjon, men nå skal hele stranden utvides. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Likevel planlegges det nå å utvide stranden med 50 meter fra vegen ut i havet. Sanden skal som tidligere hentes fra området rundt øya Koh Rang Kwian, som ligger ca. 12 km sørvest for Jomtien Beach.

 

Ekkarat Khantharo, som leder det sjette Marine Region Office, sier til Bangkok Post at neste år er det midler til å starte samme operasjon på populære Bangsaen Beach mellom Bangkok og Pattaya.

(© Thailands Tidende. 13. juni 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)