[ annonse ]
Ser frem til gjenforening i Norge på torsdag Faksimile: Thailands Tidende 4. juli 2020.
13. juli 2020

Ser frem til gjenforening i Norge på torsdag

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er ikke lenger noe krav om oppholdstillatelse for folk med norske kjærester og ektemenn. Stig Weigner bekrefter at kona Kaew har ordnet med flybillett og reiseforsikring, og regner med å ankomme Værnes via Amsterdam på torsdag.

 

Oppdatering (17. juli): Vi får opplyst at gjenforeningen gikk etter planen. Ekteparet fylte ut «kjæresteerklæring» for sikkerhets skyld, selv om paret har vært gift i ti år. En e-post fra politiet på Gardermoen ble fremvist under mellomlandingen på Schiphol i Amsterdam. 

 

Thailands Tidendes skrev om ekteparet Kaew og Stig Weigner 4. juli. De er gift både i Norge og Thailand, men Kaews multiple-entry besøksvisum (Schengenvisum) var da ikke tilstrekkelig for å få innreise til Norge. Med de nye reglene som kom 11. juli åpnet imidlertid muligheten seg.

 

LES: UDI sa nei, men ny innreiselov kan gi mulighet for gjenforening i Norge (4. juli)

LES: Thai-norske par kan nå få gjenforening i Norge (11. juli)

 

[ annonser ]

– Kaew reiser til Norge med KLM onsdag kveld, opplyser Stig Weigner til oss nå. – KLM har gjort en formidabel jobb. Jeg hadde en lang samtale med dem.

 

KLM har kontor i Norge, og er et av flyselskapene som har operert hele tiden under coronakrisen,. De har direkterute mellom Amsterdam og Værnes i Trondheim, så det er da lagt opp til kun én mellomlanding for Kaew.

 

Stig Weigner har også hatt kontakt med UDI. De stiller ifølge ham nå ingen ytterligere krav, men anbefaler å sende med en såkalt «kjæresteerklæring» med påskrift om at ekteparet har vært gift lenge. I dette tilfellet 10 år.

 

– Jeg er særdeles fornøyd med at reiseforsikringen er på plass, fortsetter Weigner. 

 

Dette ble ordnet via det thailandske firmaet MSIG. Forsikringen er ca. 50 prosent dyrere enn normalt, men ifølge Weigner er det ingen unntak med hensyn til Covid-19. En venninne av Kaew hjalp til med å få reiseforsikringen på plass.

 

Et usikkerhetsmoment kan være mellomlandingen i Amsterdam, ifølge Weigner. Hvorvidt de vil ha noen problemer med innreise og viderereise til Værnes. 

 

Ekteparet ser nå frem til snarlig gjenforening i Trondheim, og mange thai-norske par vil kunne få tilsvarende mulighet fremover.

(© Thailands Tidende. 13. juli 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)