[ annonse ]
Helt syd på Jomtien Beach har erosjon fjernet sandstranda. Helt syd på Jomtien Beach har erosjon fjernet sandstranda. Foto: Dag A. Ekeberg
11. november 2020

Jomtien Beach – ny sandstrand loves fra desember

Skrevet av 
[ annonse ]

Havnevesenet lover at det forsinkede sandprosjektet vil starte i midten av desember. Første fase skal ta to år og dekke 3,6 kilometer av den sydligste delen av stranda.

 

Det lokale havnevesenet har etablert seg på sjøsiden av Jomtien Beach Road et par hundre meter nord for Chaiyaphruek Road. På kontoret var det mange folk tilstede da vi stakk innom. Vi fikk en prat med en kvinnelig funksjonær, som forklarte at arbeidet vil foregå i 400 meters etapper.

 

Jomtien Beach

Havnevesenets nye kontorlokaler.

 

Jomtien Beach

Omtale av prosjektet, som kalles Jomtien Beach Nourishment.

[ annonser ]

 

Stranda blir ca. 35 meter bred, noe som kommer godt med, spesielt syd på Jomtien Beach, hvor erosjon har fjernet det meste av sand. Arbeidet starter altså helt syd på Jomtien Beach Road, ved Lung Sawai-restauranten og går 3,6 kilometer nordover til Siam Commercial Bank rett nord for Bun Kanchana Road, hvor det er en rampe for sjøsetting av små båter.

 

Vi meldte i juni at arbeidet skulle starte i juli. Det skjedde ikke, og man så for seg forsinkelser akkurat som man opplevde på tilsvarende prosjekt på Pattaya Beach. Nå er imidlertid prosjektet snart klart til å starte.

 

LES: Pattaya satser: Walking Street fornyes, mer sand på Jomtien Beach (13. juni)

 

Arbeidet i Pattaya tok mange år, og flere ganger ble mye sand skyllet vekk ved sterke regnvær. Dette har også skjedd et par ganger siden Pattaya-stranda var ferdig, men ikke så store mengder sand, og hullene er blitt tettet igjen.

 

Her er noe av det vi har skrevet om sandprosjektet i Pattaya opp gjennom årene:

LES: 15 millioner baht bevilget til sand (2012)

LES: Gir opp å finne sand (2015)

LES: Sandtilførsel ferdig til nyttår (2018)

LES: I Pattaya tok jobben åtte år – nå er det Cha-ams tur (2019)

 

Jomtien Beach er ganske bred allerede på mange steder, men det har ikke forhindret av man ønsker mer sand. Andre fase i prosjektet er planlagt fra Bun Kanchana Road og helt frem til Pratamnak Soi 5, som er en strekning på ca. 3,5 kilometer. 

 

Det har vært arbeider ved stranda ved Pratamnak Soi 5 i flere måneder. Det dreier seg imidlertid om et prosjekt for avløp av regnvann fra Pratamnak-området, for å forhindre flomsituasjoner i regntiden.

 

Jomtien Beach

Prosjekt for avløpsvann ved Pratamnak Soi 5.

 

Det er firmaet Italian-Thai Development Co, som gjorde jobben på Pattaya Beach, som også har fått oppdraget for Jomtien Beach. Budsjettet for første fase er 586 millioner baht.

 

Sanden skal fraktes inn fra øyområdet Rang Kawian, som ligger ca. 12 km sørvest for Jomtien.

(© Thailands Tidende. 11. november 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)