[ annonse ]
Samut Sakhon er en del av omegnen til Bangkok. Samut Sakhon er en del av omegnen til Bangkok. Faksimile: Google Maps
20. desember 2020

Stort smitteutbrudd i Samut Sakhon

Skrevet av 
[ annonse ]

Et sjømatmarked i provinsen Samut Sakhon rett syd for Bangkok har hatt et stort utbrudd av Covid-19. Området er i hovedsak bebodd av fremmedarbeidere fra Myanmar.

 

Oppdatering (21. desember kl. 17.00): I dag er det registrert 360 nye tilfeller av smitte i forbindelse med sjømatmarkedet. Det skal testes minst ti tusen personer der og det forventes økende tall. Det er registrert 14 smittede i naboprovinsene, og myndighetene sier at de tror det er mulig å hindre at utbruddet sprer seg ukontrollerbart. Bangkok har innført streng kontroll med fremmedarbeidere, spesielt i områder som grenser til Samut Sakhon. Red.

 

Oppdatering (20. desember kl. 17.00): På en pressekonferanse kl. 15  i dag ble det oppgitt at smittetallet for utbruddet i Samut Sakhon nå ligger på 689 personer. Helsemyndighetene oppgir at de antar at det er mulig å kontrollere utbruddet og at det i så fall vil være over om 2–4 uker. Det har vært noen få smittetilfeller i naboprovinsene til Samut Sakhon, blant folk som har vært og handlet på sjømatmarkedet. Red.

 

Det er meldt om 548 smittetilfeller rundt markedet Mahachai/Talad Klang Kung (Central Shrimp Market) i Samut Sakhon. Det kom etter at det fredag var oppdaget 13 smittetilfeller. Det hele startet tidligere i uken, da en 67 år gammel thailandsk kvinne på markedet ble syk og testet positiv.

 

Helsemyndighetene melder at det i all hovedsak dreier seg om fremmedarbeidere fra Myanmar som har testet positiv. 1192 personer ble testet, og nesten halvparten testet altså positiv. Det opplyses at 90 prosent av de testede er symptomfrie.

[ annonser ]

 

Guvernør Weerasak Wijitsaengsri har innført strenge regler for beboerne i provinsen, samt bedt alle som har besøkt markedet om å isolere seg i sine hjem i 14 dager. Han ber også om at innbyggere i provinsen avstår fra å reise til andre provinser.

 

Tiltakene som i første omgang skal gjelde i 14 dager frem til 3. januar er:

* Skoler, kjøpesentre, idrettsarenaer, kinoer og andre underholdningsaktiviteter stenges

* Portforbud mellom kl. 22 og 05

* Restauranter kan kun tilby take-away

 

Det er lokalvalg over hele landet i dag søndag. Valget i Samut Sakhon holdes som normalt.

 

Samut Sakhon er kjent for sin store sjømatindustri som ansetter store mengde fremmedarbeidere. Myanmar har hatt stor smitte siden september, med totalt 114.000 registrerte tilfeller, og helseminister Anutin Charnvirakul antar at smitten i Samut Sakhon stammer fra Myanmar.

 

Fremmedarbeidere bor under kummerlige forhold i hybelkomplekser forbeholdt dem, og dette kan føre til rask smitte. Det samme fenomenet har man sett i f.eks. Singapore.

 

Vi følger saken. Artikkelen kan bli oppdatert. Red.

(© Thailands Tidende. 20. desember 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)