[ annonse ]
Slik har smitten økte utenfor Samut Sakhon de siste åtte dagene. Smitten har økt raskere de siste fire dagene, men økningen er fortsatt lineær, ikke eksponentiell. Slik har smitten økte utenfor Samut Sakhon de siste åtte dagene. Smitten har økt raskere de siste fire dagene, men økningen er fortsatt lineær, ikke eksponentiell. Ill: TT/Kilde: Covid-komiteen
28. desember 2020

Smitten sprer seg raskere, 43 provinser rammet

Skrevet av 
[ annonse ]

Det nye smitteutbruddet i Thailand har spredd seg til 43 provinser. Det er fortsatt håp om å få utbruddet under kontroll, men nyttårsfeiringen kan skape problemer. Rayong er nå provinsen hvor smitten øker raskest. 

 

Oppdatering (29. desember kl. 14.00): I dag ble det meldt om 145 innenlands smittetilfeller, hvorav 11 rundt sjømatmarkedet i Samut Sakhon. Smitten fortsetter å øke lineært etter samme trendlinje som de fire foregående dagene. Rayong hadde mest smitte med 56 nye tilfeller. Totalt er nå 45 provinser rammet. 

 

Oppdatering (29. desember kl. 07.00): I går kveld vedtok provinsmyndighetene i Chonburi at puber, barer og karaokebarer må stenge kl. 24. De kan kun tilby gjestene «å sitte ned og spise», ifølge det noe uvanlige dekretet. Dansing er forbudt. Vi kommer med mer informasjon om situasjonen senere i dag.

 

Oppdatering (28. desember kl. 18.00): Provinsmyndighetene i Chonburi har i ettermiddag informert om at de har funnet 22 nye smittetilfeller. De kommer i tillegg til de 2 de hadde fra før i denne smittebølgen. Det dreier seg om 17 stykker i Banglamung-distriktet – som inkluderer Pattaya  – og 5 stykker i byen Chonburi. Det dreier seg om totalt 15 menn og 7 kvinner. De venter på bekreftet testing fra ytterligere én person.

 

I dag ble det rapportert om 115 nye smittetilfeller i provinser utenfor Samut Sakhon. I tillegg var det 14 personer i tilknytning til sjømatmarkedet i Samut Sakhon som testet positiv, samt 15 personer i offentlig karantene. Totalt er det derfor meldt om 144 nye smittetilfeller fra regjeringshold.

[ annonser ]

 

Det er fortsatt ingen eksponentiell økning av smitten, men trendlinjen har vært brattere de fire siste dagene.

 

Det er heller ikke lenger slik at all smitte kan føres direkte tilbake til Samut Sakhon. For eksempel har Chiang Mai fått et nytt smittetilfelle, og det dreier seg om en kvinne fra Rayong som tok fly til Chiang Mai. Hun ble altså smittet i Rayong, ikke Samut Sakhon.

 

Myndighetene meldte under dagens pressekonferanse kl. 11.30 om totalt 92 tilfeller i Rayong, hvorav 56 nye tilfeller siste 24 timer. Det hevdes at tilfellene stammer fra illegal gambling, selv om guvernøren har sagt at det dreiede seg om ordinært spill uten pengeinnsats, som er lovlig.

 

I Bangkok er det meldt om 12 nye tilfeller siste 24 timer, som gir totalt 87 tilfeller. Man avventer imidlertid testresultatet fra ytterligere 7 personer.

 

Nakhon Phatom meldte om 17 nye tilfeller siste 24 timer. Samut Prakan har 5 nye tilfeller.

 

Ellers er det ingen store tall i de ulike provinser, og det er et positivt tegn. Hvis smitten i stor grad kan holdes rundt Bangkok og Rayong kan dette kontrolleres. Men et stort usikkerhetsmoment er den forestående nyttårsfeiringen, som normalt betyr stor reisevirksomhet i landet.

 

Myndighetene oppfordrer folk til å reise og feriere i eget land, for å støtte turistindustrien. Det har de ikke gått tilbake på, men samtidig sier de at i provinser med mer enn ti smittetilfeller skal man reise minst mulig.

 

Chonburi har ett nytt tilfelle siste 24 timer, men avventer resultatet til 5 testede. Chonburi er naboprovins med Rayong og er derfor utsatt på den måten.

 

Rayong har vedtatt nedstengning av det meste av aktivitet i distriktet Mueang (byen Rayong). Utenfor dette distriktet er det få tiltak, men utesteder må stenge ved midnatt. Boksing, hanekamp og snooker/biljard er også blitt forbudt i hele provinsen. 

 

Det nærmer seg nyttårsfeiring med stormskritt, og det er mange som teller på knappene om de skal reise hjem eller ei.

 

LES: Folk holder pusten, vil smitten ødelegge nyttårsfeiringen? (26. desember)

 

Covid-tabell

Her er de 43 provinsene med registrert smitte. Nordmenn i Thailand som ønsker å vite detaljer får alliere seg med noen som kan lese thai, da vi dessverre ikke har hatt tid til å oversette tabellen. (Kilde: Covid-komiteen)

(© Thailands Tidende. 28. desember 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)