[ annonse ]
Ser man bort fra gårdagens høye tall, er økningen i antall nye smittetilfeller pr dag siden 20. desember tilnærmet lineær. Ser man bort fra gårdagens høye tall, er økningen i antall nye smittetilfeller pr dag siden 20. desember tilnærmet lineær. Ill: TT/Kilde: Covid-komiteen
31. desember 2020

Tilbake til lineær økning av smitten i dag

Skrevet av 
[ annonse ]

Sjokktallet i går antydet at det kunne bli en eksponentiell økning i coronasmitten i Thailand.

 

Oppdatering (1. januar kl. 12.00): Det ble i dag meldt om 257 innenlands tilfeller samt 16 tilfeller blant fremmedarbeidere i Samut Sakhon. Samut Sakhon meldte om 105 nye tilfeller siste 24 timer, Chonburi hadde 51 tilfeller, Rayong 37 tilfeller, Chantaburi 29 tilfeller, Bangkok 20 tilfeller, Samut Prakan 13 tilfeller ogTrat 7 tilfeller. Andre provinser hadde små tall. Totalt er det nå 53 provinser som er rammet.

 

I dag har antall nye smittetilfeller gått ned igjen, til 172 tilfeller. I går ble det meldt om hele 241 tilfeller.

 

LES: 241 smittede i hele landet i dag, Pattaya stenges ned (30. desember)

 

Disse tallene dreier seg om innenlands smitte med unntak av fremmedarbeiderne rundt sjømatmarkedet i Samut Sakhon. Nå har smitten sunket betydelig blant fremmedarbeiderne, som var kilden til utbruddet. Det ble på pressekonferansen i dag meldt om 9 nye tilfeller siste 24 timer.

[ annonser ]

 

I tillegg var det 13 tilfeller av smitte i statlig karantene, som vi ikke regner som innenlands smitte.

 

Den store smittetoppen i går sammenfaller med at smitten i Pattaya gikk fra 3 tilfeller til 108 over natten. Det kan virke som det var en opphopning av tilfeller som ble registrert på samme dag, og ikke en eksponentiell økning.

 

Smitten som ble rapportert i dag i hele Chonburi-provinsen lå på 16 tilfeller. Fra Covid-komiteen i Pattaya meldes det at «størsteparten» av smitten stammer fra Pattaya. De oppgir ikke konkrete tall.

 

Rayong øker mer, de har meldt om hele 77 tilfeller siste 24 timer, men på pressekonferansen ble det påpekt at det endelige tallet ikke er klart for Rayong, da noen tilfeller venter på bekreftede testresultater. 

 

Ellers har det de siste 24 timene vært meldt om 19 nye tilfeller i Bangkok, 12 i Nonthaburi og 20 blant thaier i Samut Sakhon. Andre provinser har små tall. Totalt har 51 provinser nå rapportert om smitte i denne nye bølgen. 

 

Thailands utvikling

Utviklingen i totalt antall smittede den 20, 23, 26 og 31. desember. Gule provinser har under 10 smittede, oransje har mellom 10 og 50 smittede. Røde har mer enn 50. Totalt er det smitte i 51 provinser nå. Vi beklager at vi ikke har hatt tid til å oversette oversikten til norsk. (Kilde: Covid-komiteen)

 

Hvis økningen fortsetter lineært så er ikke dette den store katastrofen som myndighetene varslet om da de la frem tre scenarier for noen dager siden. Det verste scenariet meldte om 18.000 tilfeller pr dag i midten av januar.

 

I dag meldes det om at det er langt stillere enn tidligere nyttårsaftener på bussterminaler i Bangkok. Det var imidlertid meldt om stor trafikk sist helg, som kan vitne om at mange tok nyttårsferien tidlig. Ettersom smitten har økt denne uken, er det nok mange som har droppet reiseplanene.

 

Det ble opplyst på pressekonferansen i dag at billetter på buss, tog og fly skulle refunderes til de som har valgt å droppe reisen dette nyttåret.

(© Thailands Tidende. 31. desember 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)