[ annonse ]
Artikkelforfatteren har gode minner fra syv ferieopphold i Thailand. Artikkelforfatteren har gode minner fra syv ferieopphold i Thailand. Foto: Privat
3. februar 2021

Leserinnlegg: Blir det flere ferieturer til fantastiske Thailand?

Skrevet av 
[ annonse ]

Vår leser stiller spørsmålet om masseturismen vil gjenoppstå, eller om thailandske myndigheter kun vil ønske spesielle, betalingsvillige segmenter av turismen velkommen tilbake.

 

Han skriver:

 

Undertegnede kan ikke akkurat kalle seg en kjenner av Smilets Land, men da jeg første gang besøkte landet i 2009, så ble jeg en smule hektet kan vi nok si.

 

Tre uker i Patong, Phuket med alt hva en spennende Thailand-ferie kan tilby, gjorde at jeg noen måneder etterpå dro tilbake for en kort høstferie. Jeg likte mitt nye ferieland så godt at det også ble ny tur året etter.

 

Jeg følger daglig med på nyheter fra Thailand, og jeg stiller meg spørsmålet: Er det realistisk å tro at man kan vende tilbake til det samme ferielandet man sist besøkte for to år siden?

[ annonser ]

 

Ønsker myndighetene i fremtiden å tilby et annet type opphold – for de mer betalingsvillige, og kanskje mer rettet mot familier og andre segmenter, og kanskje få vekk stempelet som et land hvor vestlige menn reiser kun for festing og dame-selskap?

 

Jeg vet ikke, men ser man på for eksempel Phuket (som er bygget opp for masseturisme) så har 95% av hoteller, restauranter, barer og annet stengt ned – og mange for godt vil jeg tro. Svært mange thaifolk har mistet sin innkomst og arbeid, hvor Covid-19-situasjonen har rammet hardt. For meg i fullt arbeid hjemme i Norge så er det vanskelig å sette seg inn i.

 

Minnene er så mange og så gode fra mine syv ferieopphold. Jeg håper virkelig at man kan vende tilbake en dag, og da selvsagt uten karantenetid og en masse restriksjoner. At den thailandske baht er sterk i forhold til krona er sånn sett bare en bagatell i det hele.

 

John Glenn Robertsen, Bergen

(Thailands Tidende. 3. februar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)