[ annonse ]
Bangkoks omfattende uteliv vil oppleve strengere tiltak. Bangkoks omfattende uteliv vil oppleve strengere tiltak. Foto: Terje Engø
6. april 2021

Strengere tiltak for utelivet i Bangkok

Skrevet av 
[ annonse ]

Nye smittetilfeller i Thonglor-distriktet har gjort at Bangkok nå strammer inn på virustiltakene igjen.

 

196 utesteder er beordret stengt av myndighetene, ifølge Reuters. Dette ble opplyst av hovedstadens ordfører i går. Dette kan de gjøre med umiddelbar effekt grunnet unntakstilstanden som fortsatt eksisterer i Thailand.

 

Disse stedene ligger hovedsakelig i Thonglor og Ekamai-distriktene. Hvis det dukker opp nye smittetilfeller sier myndighetene at de vil stenge ytterligere utesteder på individuell basis. Nedstengningen skal i første omgang vare i to uker frem til 19. april.

 

Det er Songkran-festival i Thailand fra kommende helg, så det blir uansett stille forhold i hovedstaden når veldig mange reiser til sine hjemprovinser.

 

Det ble rapportert om 194 smittetilfeller i går og 250 i dag, etter mange dager med lave tosifrede smittetall. Over hundre mennesker har testet positiv for coronaviruset som følge av smitte fra utesteder, hovedsakelig i Thonglor-distriktet.

[ annonser ]

 

Utelivet generelt i Bangkok ligger også an til å få striktere restriksjoner. I morgen skal dette avgjøres av covid-komiteen. Forslaget er at Bangkok og fire omliggende provinser blir røde soner. Det dreier seg om Pathum Thani, Nonthaburi, Samut Prakan og Nakhon Pathom.

 

Hvis dette blir vedtatt i morgen så blir det slutt på salg av alkohol på utesteder, og de må stenge kl. 21 på kvelden, melder PBS.

 

Så er det forslag om at ni provinser skal bli oransje soner. Det dreier seg om Samut Sakhon, Samut Songkhram, Chumpon, Tak, Ratchaburi, Chon Buri, Suphan Buri, Narathiwat og Kanchanaburi.

 

Her vil da utelivet blir beordret stengt kl. 23 på kvelden. Alkohol kan inntas. Det blir lov med levende musikk men ikke dansing.

(© Thailands Tidende. 6. april 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)