[ annonse ]
Fra dagens pressekonferanse, med talsmann Taweesin Visanuyothin. Fra dagens pressekonferanse, med talsmann Taweesin Visanuyothin.
8. april 2021

Økt smitte fra utesteder, forslag om å stenge utelivet i 14 dager

Skrevet av 
[ annonse ]

Det ble i dag meldt om 405 nye smittetilfeller, mot 334 i går. De fleste stammer fra barer og puber i Bangkok, hovedsakelig i Thonglor-området.

 

Oppdatering (9. april kl. 12.30): Myndighetene opplyser at forslaget som ble omtalt i går nå er vedtatt. Red.

 

Et forslag fra helsemyndighetene skal opp til behandling i morgen formiddag på covid-komiteens møte under ledelse av statsministeren. 

 

Forslaget går ut på at man stenger barer, karaokebarer, puber og såkalt Soapy Massage i 41 provinser, i første omgang i 14 dager.

 

Provinsene det er snakk om er Bangkok, Udon Thani, Pathum Thani, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Samut Prakan, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Ayutthaya, Saraburi, Lopburi, Nakhon Nayok, Chonburi, Rayong, Chanthaburi, Prachin Buri, Chachoengsao, Sa Kaeo, Suphanburi, Kanchanaburi, Ratchaburi, Prachuap Khiri Khan, Phetchaburi, Ranong, Chumphon, Nakhon Si Thammarat,  Phuket, Surat Thani, Songkhla, Yala, Narathiwat, Nakhon Ratchasima, Khon Kaen, Chaiyaphum, Udon Thani, Buriram, Loei, Chiang Rai, Tak, og Phetchabun.

[ annonser ]

 

Videre blir folk oppfordret til å følge med på informasjon fra myndighetene i den provinsen de bor. Noen provinser vedtar nå strengere tiltak. Notorisk på dette området har vært Buriram, som nå krever 14 dagers hjemmekarantene fra folk som ankommer fra hovedstadsområdet.

 

Pressetalsmann Taweesin Visanuyothin sa at forslaget nå går ut på å beholde de eksisterende fargekodene. Dette går på tvers av de vi rapporterte 6. april, på basis av informasjon fra myndighetene, men covid-komiteen ligger nå opp til en ny filosofi angående tiltakene.

 

LES: Strengere tiltak for utelivet i Bangkok (6. april 2021)

 

Dr. Taweesin sa at de har lært mye siden den første bølgen for et år siden. Da ble det meste stengt ned. Han nevnte restauranter som et eksempel. De følte at de ble offer for usikker opptreden fra folk på utesteder, når de selv hadde liten skyld i smittespredningen.

 

Derfor er nå tanken å stenge kun utelivet, der det har vært mye smittespredning. Andre ting forblir åpne og reisevirksomhet mellom provinsene er tillatt som før. Det er vel og merke forslaget fra sentralmyndighetene, så kan provinser komme opp med sine egne regler, noe som kan gjøre at reisevirksomhet likevel kan bli problematisk.

 

Denne tredje smittebølgen kommer rett før den store Songkran-feiringen – akkurat som smittebølge nummer to kom rett før landets andre store høytid, nyttår.

 

Nyttårsfeiringen, med mye reisevirksomhet, ga ingen stor økning i smitten. Det håper man også blir tilfellet for Songkran, men det blir presisert at fester, konserter og vannspruting er strengt forbudt under årets feiring. Utfarten starter i morgen, hvor det er ventet lange køer på vegene nordover og nordøstover fra hovedstaden.

 

Det er ifølge Reuters blitt kjent at 24 av de smittede personene de siste dagene har den engelske virusvarianten B.1.1.7, som er påvist i over hundre land nå og er en medvirkende årsak til at det igjen er økt smitte mange steder i verden.

 

Pressetalsmannen kommenterte dette i dag. Han sa at det er bekymringsfullt, og kan få følge for karanteneforholdene for utlendinger. Den er fra 1. april redusert til ti dager – sju dager for vaksinerte folk.

 

LES: Slutt på karantenen 1. oktober, reduksjon fra 1. april (19. mars)

 

Dr. Taweesin utelukket ikke at karantenetiden må økes til 14 dager igjen, i en kommentar til et spørsmål fra pressen. Men det er pr i dag ingen konkrete forslag om dette.

(© Thailands Tidende. 8. april 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)