[ annonse ]
Condoen View Talay 2A på Jomtien Beach har mange norske beboere. De må nå klare seg uten basseng. Condoen View Talay 2A på Jomtien Beach har mange norske beboere. De må nå klare seg uten basseng. Foto: Dag A. Ekeberg
9. august 2021

Bassenget i condoen stengt? Du kan ta inn på hotell

Skrevet av 
[ annonse ]

«Offentlige svømmebassenger» ble beordret stengt i 29 mørkerøde provinsene, og også i Phuket. Det tolkes ulikt, men er du avhengig av svømmetrening, kan du booke et hotellrom – med stor rabatt.

 

Pattaya er det stedet i Thailand hvor det bor flest nordmenn i condo. Disse opplever nå andre runde med stengte bassenger i løpet av smittebølgen som startet 1. april.

 

LES: Bassenger og parker stenges i Pattaya (22. juli 2021)

 

Vi har sjekket en del av condobyggene som er populære blant fastboende utlendinger i Pattaya, men ikke funnet noen som har åpne bassenger. Disse byggene har det til felles at det er få beboere for tiden. Flere beboere har tydd til sosiale medier for å fortelle at de ikke forstår hvorfor bassengene må være stengt.

 

Trening er gunstig for immunsystemet i virustiden, og mange har svømming som sin treningsform. Likevel har ledelsen i ulike condoer bestemt at de skal definere de tilhørende bassenger som «offentlige» og derfor stenge.

[ annonser ]

 

En årsak antydes å være at condobeboerne kan ha korttids gjester som benytter bassenget uten av de er registrert eller har fått sin kroppstemperatur sjekket.

 

En annen årsak vi har fått forklart er at en del condobygg har leiligheter som leies ut på døgnbasis, og myndighetene er engstelig for at bassengområdet skal bli brukt til festing med tilhørende smittespredning.

 

Hvis du søker på tjenester som Booking.com, så dukker det opp leiligheter i denne type condokomplekser, som det er bygget mange av de siste årene. Et eksempel er Atlantis Condo Resort på Jomtien Second Road. Mens smitten ennå var lav i Thailand var det full fart i helgene. Nå er det stille. Bassenget er stengt. 

 

LES: Full fart i Pattaya i langhelgen – utelivet satser nå på thaier (6. september 2020)

 

Thailands Tidende

TRAVELT I FJOR HØST: Utenfor Atlantis Condo Resort på Jomtien Second Road sto gjestenes biler parkert fire i bredden på helgedager i fjor høst. Nå er det nesten tomt. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Hoteller på sin side virker å ha valgt åpne bassenger.

 

De hotellene vi har sjekket i Pattaya forteller at bassenget er åpent for gjester. Flere av de vi snakket med var raske med å legge til at det ikke er mulig å betale for kun å bruke bassenget, man må faktisk booke seg inn som gjest.

 

En resepsjonsbetjent talte på knappene før hun hvisket at «ja, bassenget er åpent.» Dekretet fra guvernøren i Chonburi presiserer ikke at hotellbassenger kan være åpne, så derfor er enkelte hotelleiere i tvil. 

 

Så vi booket oss inn på et rom for 550 baht, og kunne deretter benytte bassenget. Tilgang til et basseng i et døgn for 550 baht kan være er en akseptabel pris for folk som er blitt avhengig av sin faste svømmetrening.

 

Thailands Tidende

STILLE NÅ: Sannsynligheten er stor for at du får hotellbassenget for deg selv nå, for det er minimalt med gjester. (Foto: Prakaiphet Thungchan)

 

Det er få hotellgjester i Pattaya nå, og dermed store rabatter. Man finner mange bra hotellrom til godt under tusen baht pr natt. Et stort, kjent hotell på Jomtien Beach tilbyr nå overnatting for 750 baht pr natt.

 

Phuket har også fått strengere regler. I juli var de eneste provins som var «gul», dvs. med minimal smitte. Nå er provinsen «oransje» på linje med en del andre provinser, og guvernøren har beordret nedstengning av offentlige bassenger og parker, og slutt på alkoholservering på restauranter.

 

Mange besøkende i Phuket Sandbox ble forvirret av dette, og trodde at hotellbassenger også skulle stenges, men det rapporteres at de fortsatt er åpne, selv om man ikke kan nyte en øl ved bassengkanten.

 

LES: Phuket Sandbox får skryt, men vanskelig å reise derfra til andre provinser (2. august)

 

(© Thailands Tidende. 9. august 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)