[ annonse ]
Kommentaren fra Thailands Tidende som ble slettet av Facebook. Kommentaren fra Thailands Tidende som ble slettet av Facebook. Faksimile: TTs facebookside
12. august 2021

Facebook slettet viktig covid-info, innrømmer feil

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailands side med informasjon om den obligatoriske covid-forsikringen var inntil for få dager siden kategorisert av Facebook som spam.

 

Vi i Thailands Tidende oppdaget dette da vi så at vårt svar på en lesers spørsmål ble slettet. Vi omformulerte meldingen, men den ble likefullt slettet, og da ble konklusjonen av det var webadressen vi linket til som var problemet.

 

Vårt svar var ment å være nyttig informasjon til en leser som ikke trodde han kunne få covid-forsikring grunnet høy alder. Men informasjonen kom aldri frem til ham, den ble slettet umiddelbart.

 

Thailands Tidende

Vår andre melding ble også slettet. Den så slik ut. Men når vi nå legger den ut på nytt blir den værende. (Faksimile: TTnett.com)

 

[ annonser ]

Websiden Covid-19 Insurance For Foreigners er et samarbeid mellom thailandske myndigheter og bransjeorganet for forsikringsnæringen i Thailand. Thailandske ambassader, inkludert den i Oslo, linker til denne siden.

 

Vi tok kontakt med PR-byrået Släger, som har ansvaret for mediekontakt på vegne av Facebook Norge. Vi kontaktet dem 4. august og 10. august kunne Jenny Birkeland i Släger formidle følgende melding fra Facebook:

 

– Disse postene ble dessverre tatt ned ved en feil. Vi har reaktivert innholdet, og beklager ulempen dette har medført.

 

De som følger med på Facebook, har lagt merke til at Facebook driver aktiv informasjon om viruset. For tiden henger de på en link til sin egen covid-informasjon på mange meldinger de antar handler om vaksinering.

 

Thailands Tidende

Denne meldingen (i rødt) ser man ofte på Facebook for tiden.

 

Facebook er en uttalt tilhenger av vaksinering, og opplyser at de forbyr «innhold som oppfordrer til handling, argumenterer for eller fremmer at andre ikke skal ta COVID-19-vaksinen.»

 

Det har kommet frem at Facebooks høye aktivitet på dette området har ført til at de også har blokkert ordinær helseinformasjon fra ulike myndigheter i USA, ifølge avisen Politico. 

 

Enkelte forkjempere for uttrykksfrihet har fordømt Facebooks policy, og hevder at det er usunt å ikke tillate debatt om alle aspekter av et så viktig tema som coronaviruset. Det var først i mai i år Facebook sluttet å slette meldinger som hevdet at coronaviruset var menneskeskapt.

 

Men Facebook har også opplevd kritikk for å tillate for mye informasjon. President Biden anklaget 16. juli Facebook for å drepe folk fordi de tillot misinformasjon om vaksinering. Han uttalte etterpå at han ikke hadde ment dette bokstavelig, men opprettholdt kritikken.

(© Thailands Tidende. 12. august 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)