[ annonse ]
Konsulær assistent i Pattaya Nicolai M. Gram har mottatt 160 stemmer hittil. Konsulær assistent i Pattaya Nicolai M. Gram har mottatt 160 stemmer hittil. Foto: Dag A. Ekeberg
14. august 2021

Færre stemmer i år – fortsatt mulig å forhåndsstemme

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er fortsatt mulig å møte opp på ambassade eller konsulat, eller stemme via brevpost. Flest nordmenn pleier å stemme i Pattaya. Der er det hittil kommet inn 160 stemmer, som ligger godt under antallet de to foregående stortingsvalgene.

 

Vi har bedt om å få tall for antall stemmegivere fra ambassaden i Bangkok og konsulatene i Pattaya og Phuket. Foreløpig har vi kun fått tall fra Pattaya, som er stedet det pleier å komme inn flest stemmer.

 

Konsulær assistent ved konsulatet i Pattaya Nicolai M. Gram forteller at de til nå har fått inn 160 stemmer til Stortingsvalget og ingen til Sametingsvalget.

 

– Konsulatet har avsluttet å sende stemmer til valgstyrene i Norge, men vi kan fortsatt ta i mot stemmer i konsulatets åpningstider, gjøre de klare for sending til Norge, og så kan velgeren selv sende konvolutten til valgstyret i sin hjemkommune i Norge.

 

Onsdag 11. august var siste dag de tok imot forhåndsstemmer som konsulatet selv sendte til Norge. For tiden har de åpent 08.30–12.00 mandag, tirsdag og onsdag, og ellers kun fremmøte ved avtale.

[ annonser ]

 

Gram legger til:

– Offisielt er siste dag for forhåndsstemming den 3. september, men velgeren er selv ansvarlig for å være ute i så god tid at stemmen kommer frem til valgstyrene før fristen, som er 14. september kl. 17.00.

 

Det er flere muligheter til å stemme ved brevpost. Man kan be om å få tilsendt materiell fra ambassade eller konsulat eller man kan stemme på et blankt ark. Man må sørge for at man har tre konvolultter, og sende dette til sitt lokale valgstyre i Norge.

 

Når det gjelder ambassaden i Bangkok, så opplyser Charge d' Affaires Tor Haug til oss:

 

– På ambassadens facebookside har vi nå kunngjort at fristen for å avlegge stemme er utvidet til 17. august. Vi vil motta stemmer, men kan ikke garantere at de vil komme til kommunene i tide etter dette.

 

Fra kommunikasjonsrådgiver Siri R. Svendsen i UD får vi opplyst:

 

– Ambassaden kan melde om god pågang fra publikum som ønsker å benytte stemmeretten. På grunn av pandemien har mange valgt å gjøre dette via brevstemming.

 

Myndighetenes informasjon om forhåndsstemming i regionen finner du her. Informasjon om hvordan brevstemming foregår kan du som nevnt lese her.

 

Det er kortere frist enn normalt i år. Under stortingsvalget i 2017 mottok ambassaden og konsulatene forhåndsstemmer helt frem til 1. september, for valget som ble avholdt 11. september.

 

I 2017 ble det avlagt 250 forhåndsstemmer i Pattaya, mot hittil i år altså 160. I 2017 var det også mulig å stemme ved Sjømannskirken, og det var de som mottok flest stemmer.

 

Totalt var det 384 forhåndsstemmer i Thailand i 2017, de fordelte seg slik:

Ambassaden: 120

Sjømannskirken: 130

Konsulatet i Pattaya: 120

Konsulatet i Phuket: 14

 

LES: 384 forhåndsstemmer hittil (29. august 2017)

 

Ved stortingsvalget i 2013 var det også ca. 250 forhåndsstemmer mottatt i Pattaya, ifølge det vi har rapportert (i linken over). Vi har ikke tallet for hele landet.

 

I 2009 var det 295 forhåndsstemmer i hele Thailand, hvorav 188 i Pattaya og 107 i Bangkok.

 

LES: Flest velgere i Pattaya (1. oktober 2009)

 

(© Thailands Tidende. 14. august 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)