[ annonse ]
Norsk reiseforsikring gjelder nå som før pandemien Illustrasjonsfoto: Prakaiphet Thungchan
2. oktober 2021

Norsk reiseforsikring gjelder nå som før pandemien

Skrevet av 
[ annonse ]

Norsk UDs reiseråd for Thailand er nå det samme som før pandemien. If og Gjensidige bekrefter overfor oss at reiseforsikring nå også dekker avbestilling og corona-sykdom.

 

Norske myndigheter opphevet det generelle rådet som frarådet reiser i utlandet i går. Det har heller ikke kommet noen nye spesielle reiseråd som har sammenheng med corona-pandemien, ifølge en pressemelding fra regjeringen.

 

I meldingen sies det imidlertid at «skulle situasjonen endre seg, vil det  kunne bli aktuelt å utstede reiseråd til de landene der pandemien skaper så store utfordringer at reiser frarådes.»

 

Vi har stilt spørsmål om dette til If, Gjensidige og Tryg, og har i skrivende stund fått svar fra de to førstnevnte.

 

Oppdatering (4. oktober 2021): Vi har nå fått svar fra Tryg. Kommunikasjonssjef Ole Irgens uttaler: "Når det globale reiserådet oppheves, gjelder reiseforsikringene akkurat som før. Det vil si at du har full dekning for reiser til Thailand, også for avbestillinger på grunn av sykdom og koronarelatert sykdom."

[ annonser ]

 

Vi spurte kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i If:

 

- Dekker reiseforsikring for thailandsferie nå akkurat det samme som før pandemien? Hva er eventuelt annerledes?

- Nå som det globale reiserådet er opphevet, gjelder reiseforsikringen som normalt i Thailand. Men på generelt grunnlag er det viktig å sette seg inn i innreisereglene i landet/området man skal reise til.

 

- Er det avbestillingsforsikring som man var vant til før pandemien?

- Dersom reisen ble kjøpt etter reiserådet ble opphevet har man avbestillingsdekning som normalt.

 

- Dekkes helseutgifter i forbindelse med eventuell koronasykdom?

- Når vi gir kundene gyldig reiseforsikring, gjør vi ikke unntak for koronarelaterte hendelser. Så dermed er man også dekket for korona på reisen, som for annen akutt sykdom, svarer Handeland.

 

Vi spurte også kommunikasjonssjef  Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige om hvorvidt reiseforsikring for thailandsferie nå dekker akkurat det samme som før pandemien, om avbestillingsforsikringen er som før og om det dekkes helseutgifter i forbindelse med eventuell koronasykdom:

 

– Svarene er i utgangspunktet ja på alle de tre spørsmålene dine. Ettersom det globale reiserådet avvikles i dag (1. oktober, red.anm.) og ingen  land får nytt reiseråd kun på grunn av pandemien eller smittesituasjonen nå, betyr det at reiseforsikringen gjelder som normalt i hele verden - fra og med i dag.

 

Rysstad legger til:

– Mange land har fortsatt innreiserestriksjoner, relativt høye smittetall og strenge smittevernstiltak. De som skal ut å reise må derfor sette seg inn i situasjonen i landet de skal til, og de er selv ansvarlig for å ha innreisepapirer og lignende i orden.

 

Videre opplyser han:

– Forsikringen gjelder fullt ut om man blir syk av koronaviruset, men den dekker ikke merutgifter som følge av manglende innreisedokumenter og lignende.

 

Han avslutter:

Merk at reiseråd som følge av krig og uro fortsatt gjelder. Det er kun det globale reiserådet som følge av pandemien som avvikles.

 

Når det gjelder «krig og uro» så gjelder dette for Thailands vedkommende de fire sydligste provinsene, som det i mange år har vært frarådet å besøke. Dette står i reiserådet fra UD om Thailand.

 

Med hensyn til thailandske myndigheters krav om dekning av Covid-sykdom for inntil 100.000 amerikanske dollar, så er dette dekket opp av norske reiseforsikringer, etter det vi erfarer.

 

Det man må gjøre, er å få en bekreftelse fra forsikringsselskapet på engelsk, som kan benyttes som bevis overfor thailandske myndigheter.

(© Thailands Tidende. 2. oktober 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)