[ annonse ]
Suvarnabhumi Airport kan bli travel igjen. Suvarnabhumi Airport kan bli travel igjen. Foto: Pixabay
25. oktober 2021

Stor pågang på Certificate of Entry, lengre ventetider

Skrevet av 
[ annonse ]

Meldingen om karantenefritt opphold for turister fra 46 land har gitt en stor pågang for reiser til Thailand. Det har også gitt lengre svartid fra myndighetene.

.

Oppdatering (26. oktober): CoE eller Thailand Pass? Flere av våre lesere har opplyst at ambasaden i Oslo ber folk som skal reise etter 8. november droppe CoE og isteden fylle ut Thailand Pass, som lanseres 1. november.

 

Fra 1. november skal folk fra 46 såkalte lavrisikoland – som inkluderer de nordiske landene – kunne ankomme «karantenefritt». 

 

LES: Alle nordiske land med på listen over de som slipper karantene (22. oktober 2021)

 

I praksis betyr «karantenefritt» at man må bo første natta på et sertifisert hotell man har booket, for å vente på bekreftet negativ covidtest etter ankomsten.

[ annonser ]

 

Mange har spurt oss om hva man gjør hvis det blir lange køer og ventetid for å ta covidtest, og man ikke får svaret i løpet av første døgnet. Det vi kan svare pr i dag, er at pressetalsmann Natapanu Nopakun i dag sa at man må vente på hotellet til resultatet er ankommet.

 

Så er det også bestemt at Certificate of Entry (CoE) skal erstattes av «Thailand Pass» fra 1. november. Ingen har sett dette «Thailand Pass» ennå, men kravene virker å være de samme som for CoE. Fordelen som myndighetene fremfører, er at det kan samordnes med utfylling av skjemaer på flyet (TM6, T8).

 

Myndighetene har uansett sagt at det er mulig å bruke CoE også etter 1. november, for de som har startet å fylle ut skjemaet i forkant. Oppdatering; Flere av våre lesere har opplyst at ambasaden i Oslo ber folk som skal reise etter 8. november droppe CoE og isteden fylle ut Thailand Pass, som lanseres 1. november.

 

Når det gjelder CoE, så hører vi nå at ventetiden på svar plutselig er blitt lang. Tidligere var det noen få dager, nå rapporteres det at det kan dreie seg om ti dager eller to uker. Sosiale medier for norske thailandsfarere er fulle av spørsmål om dette for tiden. 

 

Dette kommer nok av at det plutselig er blitt mange flere søkere, etter at høysesongen er på tur, og myndighetene har bekreftet både «karantenfritt» opphold, at portforbudet skal oppheves 1. november på turiststeder, og at utelivet får lov å åpne 1. desember:

 

LES: Portforbudet loves fjernet i 17 turistprovinser fra november (22. oktober 2021)

LES: Statsminister: – Utelivet kan åpne 1. desember (12. oktober)

 

Så hva gjør man pr i dag? Skal man starte med utfylling av CoE, eller vente på Thailand Pass? Det blir en vurdering hver enkelt må ta. Nye datasystemer har en tendens til å ha problemer i starten.

 

Samtidig melder nordmenn om problemer med godkjenning av CoE. Man laster opp et koronasertifikat fra EU, men det blir ikke godkjent. Grunnen er at det ikke står når første dose ble gitt,  hva slags vaksine det dreier seg om og "lot number".

 

En oppgitt leser spør om landet i det hele tatt ønsker seg turister, eller om de vil gjøre det så vanskelig som mulig.

 

Så blir spørsmålet om thailandsfarere dropper Thailand til fordel for andre destinasjoner?

 

Vi forsøkte å finne ut av kravene for å besøke Kanariøyene, og der er det også krav om vaksinedokumentasjon, inkludert utfylling av et «helseskjema».

 

Man skal få sjekket temperaturen ved ankomst, som er et mildere tiltak enn det de har i Thailand, hvor man faktisk må bli testet på nytt – selv om man allerede har hatt en test innen 72 timer før avreise. 

 

For øvrig er det misnøye med listen på 46 land. Presidenten i den thai-indiske handelsstandsforeningen advarer om at dette vil påvirke samarbeidet. India var den nasjonen som økte mest som reisende til Thailand før pandemien slo til. De hadde ca. 1,9 millioner besøkende i 2019. Mens Kina var desidert ledende med drøyt 10 millioner.

(© Thailands Tidende. 25. oktober 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)