[ annonse ]
Vaksineinformasjon skal lastes opp til denne siden i Thailand Pass. Vaksineinformasjon skal lastes opp til denne siden i Thailand Pass. Faksimile: Thailand Pass
4. november 2021

Thailand Pass fungerer bra for noen, ikke for andre

Skrevet av 
[ annonse ]

Noen venter flere dager uten å få svar, mens andre får godkjenning i løpet av minutter. Thailand Pass virker å fungere bedre nå enn i starten, men det er fortsatt problemer, f.eks. for de som bruker Hotmail.

 

En nordmann forteller at han tapte 7000 kroner i flybilletter etc. da han ikke fikk tidsnok svar fra thailandske myndigheter. Han sendte inn Certificate of Entry (CoE), men fikk beskjed om at han isteden måtte fylle ut Thailand Pass. Dette strider mot det myndighetene opplyste, om at alle som hadde startet med CoE før 1. november kunne fortsette på den måten.

 

Denne nordmannen er nå en av mange som sitter og venter på svar fra Thailand Pass. Noen opplyser at de har ventet i flere dager.

 

En britisk dame forteller at hun skal reise i morgen, men har ennå ikke fått svar. Hun har allerede bestilt og betalt fly og hotell.

 

«My flight leaves in a few hours and still no documents» skriver en brite, som startet med CoE og deretter gikk over til Thailand Pass. Han får ikke kontakt med den thailandske ambassaden, og må bare droppe thailandsturen.

[ annonser ]

 

Samtidig som noen har ventet flere dager, er det andre som opplyser at de får svar i løpet av få minutter. Når man er ferdig med å fylle ut Thailand Pass skal man med en gang få en bekreftelse på at søknaden er mottatt. Denne kommer på e-post. Flere rapporterer om at den neste e-posten med beskjed om at søknaden er godkjent har kommet kort tid etterpå. En nordmann sier at det kun tok ett minutt mellom de to e-postene.

 

Det verserer en teori på Reddit.com om at det er de som legger ved QR-koder for vaksinedosene som blir raskt godkjent. Dette er ikke noe krav, men det står også på websiden til Thailand Pass at prosessen vil gå raskere da. Det man kan gjøre er å ta et nærbilde av QR-koden fra EU/EØS-sertifikatet.

 

Myndighetene opplyser at de som søker Thailand Pass vil få svar i løpet av sju dager. Hvis svaret er et avslag, må man da søke på nytt og ventetiden blir enda lenger. 

 

Folk rapporterer om at de har fått avslag f.eks. fordi vaksinene ikke var godt nok dokumentert. Vi har spurt den thailandske ambassaden i Oslo om dette, da detaljer om vaksine var et stort problem under CoE. Vi har i skrivende stund ikke fått noe svar fra ambassaden.

 

Vi har også sett at folk rapporterer at de har fått avslag fordi dokumenter de lastet opp ikke var på engelsk. Dette var en brite som opplyste dette. Han forsto ingen ting, for hans dokumenter var naturlig nok på engelsk.

 

Folk rapporterer at de har fått godkjent Thailand Pass med vanlig EU/EØS vaksinesertifikat. Ellers finnes det mer detaljert vaksineinformasjon på Helsenorge.no. Problemet er at man ikke er garantert at saksbehandlere behandler dette identisk. Under CoE var det noen som rapporterte at de fikk godkjent uten å skrive «batch number» på vaksinedosene i søknaden, mens andre fikk avslag.

 

Så er det mange som melder om problemer for de som bruker e-post fra Hotmail. Det er mange historier om folk som ikke har fått noen bekreftelse på at de har sendt inn søknaden i Thailand Pass. De har deretter skiftet til en Gmail-adresse, og fått svar med en gang. 

 

Vi får også meldinger om at det kan være problemer med Outlook. En leser nevner dette, og det er også nevnt på Reddit.com.

 

Der er det også et råd til folk som får feilmelding om at passnummeret allerede eksisterer i systemet hvis de søker på nytt. Da kan man legge til et mellomrom etter siste siffer i passnummeret. 

 

Det har også vært rapporter om at nettleseren Firefox fungerer mens Chrome gjør det ikke. Dette kan ha vært problemer i starten som nå er løst, for vi ser ikke rapporter om dette i dag.

 

Det man ser denne uka tyder på at thailandske myndigheter ikke var godt nok forberedt på å ta i bruk Thailand Pass, og at systemet ikke var godt nok testet ut i forkant. Dette har igjen ført til store problemer og mye hodebry for reisende.

 

En nordmann skriver på en lukket gruppe at de er en gjeng som hadde tenkt å reise i november, men nå har utsatt turen til over nyttår grunnet problemene.

 

En annen ting vi har spurt thaiambassaden i Oslo om, er hva som skjer hvis passasjerer på din flight i ettertid tester positivt for Covid-19. 

 

I juli var det historier om at de som satt i nærheten måtte i 14 dagers karantene under Phuket Sandbox. En dame dro isteden rett hjem igjen. Hun hadde kun 14 dagers ferie.

 

Denne historien er det tydeligvis mange som husker, og mange spør nå om dette. Vi har ikke fått noe svar fra thaiambassaden i Oslo.

 

Blogger Richard Barrow skriver at regelen nå er at du må i karantene hvis du har sittet rett ved siden av en smittet person. Med få passasjerer på flyene hittil, har ikke dette kommet opp ofte, fordi folk gjerne har sittet på annethvert sete.

 

Han skriver at man må i karantene i ti dager hvis man har sittet ved siden av en smittet person. Dette har vi ikke klart å fått bekreftet noe annet sted.

 

Det er også et spørsmål om karantenen blir dekket av reiseforsikringen i et slikt tilfelle, for du er jo ikke selv syk. Vi forsøker å finne svar på dette. 

 

Mange oppfordrer thailandske myndigheter til snarest å rydde opp i dette. Sannsynligheten for at dette skal skje nettopp deg er liten, men folk er tydeligvis opptatt av dette. 

 

 

I løpet av 1. og 2. november ankom det ca. 4500 turister, hvorav seks testet positiv for Covid-19, opplyser Bangkok Post.

(© Thailands Tidende. 4. november 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)