[ annonse ]
Statsminister Prayut Chan-ocha er ikke fornøyd med Thailand Pass. Statsminister Prayut Chan-ocha er ikke fornøyd med Thailand Pass. Foto: World Travel & Tourism Council
8. november 2021

Prayut vil ha forbedringer i Thailand Pass

Skrevet av 
[ annonse ]

I ettermiddag har statsministeren hatt et møte med viktige aktører for Thailand Pass. Han har utrykt bekymring over problemene med det nye systemet – at noen ikke mottar QR-kode i det hele tatt mens andre mottar den sent.

 

De sju første dagene i november har det ifølge Covid-komiteen vært 92.240 søknader, hvorav 50.231 nå skal være godkjent. 16.795 av søknadene ble automatisk godkjent av datasystemet, ifølge uttalelser på dagens pressekonferanse. De kaller det «Auto Approval». 

 

Det ble sagt at gjennomsnittlig tid for godkjenning nå er tre dager. De opplyser at alle skal få svar senest innen sju dager. Det står «sju virkedager» i mail som sendes ut, men i andre sammenhenger sier myndighetene kun «sju dager».

 

Turistaktører i Thailand har meldt om frustrasjon. Certificate of Entry (CoE) – det gamle systemet – var mer komplisert, men aktørene i næringen hadde lært seg å bruke systemet og veilede de reisende. Da Thailand Pass dukket opp 1. november ble det problemer. 

 

Ratchaporn Poolsawadee, president i Tourism Association of Koh Samui, sier til Bangkok Post at de ikke vet hvordan de kan hjelpe turistene nå og ei heller hvor de skal spørre om hjelp.

[ annonser ]

 

Som Thailands Tidende har skrevet, så er det QR-koden fra EUs vaksinepass som er kjernen i å få en umiddelbar godkjennelse. I tillegg må de andre dokumentene man laster opp være av god kvalitet teknisk sett. Man må også ha reservert rom på et av hotellene som er med i SHA+-ordningen.

 

LES: Thailand Pass: Denne QR-koden gir automatisk godkjennelse (5. november)

 

Det er en stor fordel å bli automatisk godkjent. Derfor er det mange som fyller ut skjemaet igjen og igjen inntil de gir opp eller får den umiddelbare godkjenningen.

 

De som får automatisk godkjenning slipper potensielle problemer med manuell behandling av søknaden. Flere reisende har rapportert om problemer og avslag.

 

Flere får avslag av grunner de selv bestrider. Som at dokumenter ikke er på engelsk (selv om de er det) og at helseforsikringen ikke dekker 50.000 USD (selv om dette står skrevet i dokumentet).

 

Alt dette er problemer de som får umiddelbar godkjenning slipper å tenke på, og det gjør at  folk på sosiale medier nå er irriterte på Thailand og deres Thailand Pass, og synes hele prosessen er urettferdig og frustrerende. De som ikke får umiddelbar godkjenning rapporterer om panikk og konstant sjekking av innboksen mens reisedagen kommer stadig nærmere. 

 

Det thailandske utenriksdepartementet har sagt at de jobber med å gjøre prosessen enklere. Pr i dag skal det være 30 land som har muligheten til automatisk godkjennelse. Det sies ikke spesifikt, men det må antas å være EU/EØS-landene det dreier seg om. Myndighetene skal forsøke å utvide listen med flere land. Amerikanere har pr i dag ikke denne muligheten til automatisk godkjennelse, etter det vi erfarer. 

 

Samtidig vil de jobbe med å gjøre det hele om til et login-system, slik at man kan endre søknaden sin og sjekke status, istedenfor å måtte starte på nytt hvis man skal gjøre endringer.

 

De har også sagt at de vil forsøke å gjøre det mulig å legge ved PDF-filer, ikke bare bildefiler, samt å lage en dropdown-meny hvor man velger hotell.

 

De sju første dagene i november ankom det 22.832 reisende til landet, 14.278 via såkalt «Test & Go», som betyr at man skal i karantene kun frem til testresultatet er kjent. 7483 personer ankom til «sandbox», mens 1071 ankom med 10 dagers karantene, som er kravet for de som ikke er fullvaksinerte.

 

Det varierer hvor lenge man må vente på svar på PCR-testen på ulike hoteller. Noen rapporterer at de ankommer på morgenen og er fri til å gjøre som de vil på ettermiddagen, mens andre må tilbringe en natt på hotellet og få testresultatet neste dag senest kl. 13. Det ble på dagens pressekonferanse sagt at man ville forsøke å redusere ventetiden til maksimalt seks timer for alle.

(© Thailands Tidende. 8. november 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)