[ annonse ]
FHI: – Vi jobber med Sinovac
11. desember 2021

FHI: – Vi jobber med Sinovac

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er over to måneder siden den norske regjeringen meldte at to kinesiske vaksiner ville bli godkjent av norske myndigheter. Men fortsatt opplever nordmenn problemer med dette.

 

Vi har fått henvendelse fra flere lesere som forteller at de ikke får godkjent vaksinering i Thailand med Sinovac overfor norske myndigheter.

 

Det betyr at de ikke kan få utstedt et koronasertifikat fra norske myndigheter før de reiser hjem til Norge, og ergo må de ifølge reisereglene i hjemmekarantene. Den varer i ti dager, men det er mulig å «teste seg ut» av en slik karantene via en negativ koronatest etter tre dager.

 

LES: Norge vil godkjenne kinesiske vaksiner, tilbyr vaksinepass (3. september 2021)

LES: Norge godkjenner Sinovac, ennå ikke Sinopharm (23. november 2021)

 

[ annonser ]

En leser forteller at han tok kontakt med Volvat, for å betale for at de skulle få ham registrert i det norske registeret SYSVAK, som igjen gir rett til EU/EØS digitale koronasertifikat.

 

Han melder at det ikke var vellykket, og at det endte opp med mangelfull registrering og ikke noe sertifikat.

 

Vi tok kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI) og spurte:

 

– Stemmer det at det fortsatt ikke er mulig å registrere Sinovac i SYSVAK? Når vil dette eventuelt bli inkludert i systemet?

– CoronaVac (fra Sinovac) kan etterregistreres i SYSVAK, men det er foreløpig ikke mulig å utstede norsk koronasertifikat. Det jobbes med å løse dette, og vi håper at endringen er på plass snart, svarer fagteamet hos SYSVAK.

 

De forklarer videre:

– For at nye koronavaksiner skal kunne gi norsk koronasertifikat, kreves oppdatering av koder på flere plattformer. Nyopprettede koder som er spesifikt knyttet til en enkelt vaksine (som for CoronaVac i dette tilfellet), har foreløpig ikke vært mulig å oppdatere i alle løsninger.

 

Talsperson for fagteamet legger til:

– Når dette er gjort, vil personer som har fått Coronavac registrert i SYSVAK, automatisk få et koronasertifikat basert på etterregistrering med denne vaksinen.

 

Vi spurte også om situasjonen angående vaksinen Sinopharm, som har vært brukt en del i Thailand, men vi har i skrivende stund ikke fått noe svar. Ifølge vår artikkel 23. november er Sinopharm ennå ikke godkjent, i motsetning til Sinovac.

(© Thailands Tidende. 11. desember 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)