[ annonse ]
Ting snudd på hodet: Nordmenn må nå dra til Thailand for en drink! Illustrasjonefoto: Dag Ekeberg
14. desember 2021

Ting snudd på hodet: Nordmenn må nå dra til Thailand for en drink!

Skrevet av 
[ annonse ]

Under pandemien endrer ting seg fort. Mens Norge nå vedtar skjenkestopp, kan man på turiststeder i Thailand kjøpe en drink på restaurant i førjulstiden. Norske steder i Pattaya står klare til å ta imot kunder.

 

Omikron skaper panikk blant myndigheter i mange land, inkludert Norge. For en uke siden ble det skjenkestopp ved midnatt, i går kom det enda strengere regler fra Støre-regjeringen.

 

Alle som har muligheten skal nå ha hjemmekontor. Man skal ikke ha mer enn ti gjester i huset (maks 20 gjester én gang), og bruke munnbind hvis man ikke kan holde minst en meters avstand til andre mennesker.

 

Så ble det altså også skjenkestopp over hele linjen i Norge, som i praksis fratar utelivet store inntekter, for siste halvdel av desember er normalt en periode med stor omsetning.

 

Dette står nå i kontrast til Thailand.

[ annonser ]

 

Her er det nå oppdaget åtte tilfeller av Omikron-varianten, men det dreier seg om folk i karantene, så risikoen for spredning er mindre.

 

Thailand har strenge regler for innreise til landet, nemlig PCR-test både før og etter ankomst, og bevis på fullvaksinering som registreres i online-systemet Thailand Pass før avreise. Det gjør at man gjerne fanger opp tilfeller av nye virusvarianter.

 

Så har man landets lange grenser mot nabolandene. Uregistrert arbeidskraft fra Myanmar fikk av mange skylden for smittebølgen i desember/januar for ett år siden. Den gikk raskt over, men det var før man hadde de smittsomme variantene Delta og Omikron.

 

Mens myndighetene er veldig strenge med de som ankommer med fly, har de i praksis ikke muligheten til å sjekke landegrensene fullt ut. Hvis Thailand følger etter Vesten med mye Omikron-smitte, vil det nok etter all sannsynlighet komme inn via landegrensene.

 

Derfor er det også mange kommentatorer som ikke har noen tro på at Thailand igjen vil innføre strenge karanteneregler for turister og expats som ankommer luftveien. Det er ikke de som er det potensielle problemet.

 

Gårdagens CCSA-møte bekreftet at åpningen av landet fortsetter, selv om endringer til hurtigtest (ATK) ved ankomst ble trukket tilbake, og karantene for folk fra land som må ankomme via sandbox-opplegget ble økt fra fem til sju dager. De nordiske landene er ikke blant disse. De kan pr i dag ankomme med kun en natts karantene, i påvente av negativ PCR-test ved ankomst.

 

Chonburi ble i går klassifisert som den åttende «blå provins», som betyr at de vil ha spesielle regler som gjør det attraktivt for turister å feriere.

 

I praksis har det foreløpig liten effekt, fordi restauranter har allerede lov å servere alkohol, bare de er sertifisert som SHA+.

 

Barer, puber, karaokebarer og gogo-barer skal fortsatt holde stengt. Så er det likevel mange barer som har startet med å servere mat for å kunne holde åpent.

 

Blant norske utestedene og restauranter har A taste of Norway og Scandic Apartments skaffet seg SHA+-sertifisering og serverer nå alkohol. Kåres Partybar og Scandinavian Bar jobber med saken, slik vi rapporterte 4. desember:

 

LES: Norske utesteder våkner til liv, jobber med SHA-sertifikater (4. desember 2021)

 

Medeier av Valhalla Bar på Jomtien Beach, Bjørn Nordbakk, forteller at de vil åpne 16. desember. Han bekrefter at de har både mat- og skjenkebevilling.

(© Thailands Tidende. 14. desember 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)