[ annonse ]
Mer karantene, færre Test&Go-land vurderes, ingen ting avgjort
21. desember 2021

Mer karantene, færre Test&Go-land vurderes, ingen ting avgjort

Skrevet av 
[ annonse ]

Flere kilder signaliserer innstramninger i karanteneregler og/eller testing, men ingen ting er avgjort. Myndighetene vil følge spredningen av Omikron i andre land og planlegger et møte på fredag.

 

Et utspill fra helseministeren ga opphav til mange nyhetsoppslag i går. Enkelte aviser hadde overskrifter som antydet at det allerede var avgjort at Test&Go skulle droppes.

 

Dette medfører ikke riktighet. På pressekonferansen i går ble det gjort rede for problemene med Omikron, og sagt at det vil bli tatt en avgjørelse om ikke lenge.

 

Det ble nevnt et tilfelle hvor en person som ankom via Test&Go testet negativ både før og etter ankomst, og testet først positiv etter 3–4 dagers opphold i Thailand. Det ble brukt som et argument for endringer i Test&Go-opplegget.

 

Det ble antydet ytterligere testing eventuelt forlenging av karanteneopplegget. Pr i dag er det kun én natts karantene for folk fra 63 land som kvalifiserer for Test&Go.

[ annonser ]

 

I dag kommer den administrative lederen Gen Supoj Malaniyom i den såkalte Covid-komiteen, CCSA, med uttalelser i Bangkok Post som tyder på at det vurderes å gjøre endringen i listen over land som kvalifiserer for Test&Go.

 

Han sier at det skal være et møte på fredag hvor dette blir behandlet.

 

Test&Go-landene virker å ha vært valgt like mye på bakgrunn av interesse for å feriere i Thailand som antall smittede. Store europeiske land og USA er Test&Go-land. Dette kan altså endre seg.

 

Så skjer også utviklingen rundt Omikron raskt, og man skal ikke se bort fra at det før fredag er fremkommet ytterligere beviser for at varianten fører til få sykehusinnleggelser og alvorlige syke. 

 

Siden alle som ankommer med Test&Go skal være fullvaksinert, og Thailand også har nådd en høy vaksinerate (i går nådde de hele hundre millioner vaksinedoser), så kan det tenkes at myndighetene bestemmer seg for å ha litt is i magen når det gjelder Omikron. Men det er vanskelig å spå om dette, for denne regjeringen har både opptrådd med panikktiltakk og is i magen på ulike tidspunkter under pandemien.

 

Det er uansett den nært forestående nyttårshøytiden i Thailand som bekymrer myndighetene mest. Det er da thailandske arbeidere reiser hjem til familien, og risikerer å bringe med seg smitte som kan være alvorlig spesielt for eldre familiemedlemmer. 

(© Thailands Tidende. 21. desember 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)