[ annonse ]
Daglige smittetilfeller i provinsen Chonburi siden 14. desember. I går var det 499 tilfeller. Bildet er tatt ved Treetown Soi Buakhao. Daglige smittetilfeller i provinsen Chonburi siden 14. desember. I går var det 499 tilfeller. Bildet er tatt ved Treetown Soi Buakhao. Foto/Ill: TT, Kilde: CCSA
4. januar 2022

Mer smitte i Pattaya, men du kan fortsatt gå ut – med en hjemmetest

Skrevet av 
[ annonse ]

Sammenlignet med vestlige land har Thailand lave smittetall. Chonburi var i går den provinsen med mest smitte, men restauratører aksepterer at du stiller opp med en hjemmetest, så du ikke får noen uforutsette problemer på byen.

 

Tross frykten for Omikron har Thailand ikke registrert noen økning i smittetilfeller ennå. Tallet ligger fortsatt rundt 3000 personer pr døgn (3091 i går). For første gang er det ikke lenger Bangkok som leder i smitte. Bangkok rapporterte 376 tilfeller i går, mens Chonburi hadde 499 tilfeller.

 

Av Chonburis smittetilfeller var 366 registrert i Banglamung, som i praksis er Pattaya.

 

Det vil si at 11 prosent av smitten i Thailand i går var registrert i Pattaya. 16 prosent var registrert i provinsen Chonburi.

 

Samtidig har guvernøren i Chonburi laget nye smitteregler, som sier at ansatte på utesteder skal testes daglig med hurtigtester, og at kunder skal ha hatt en test de siste 72 timene. 

[ annonser ]

 

Kunder på restauranter har vært i tvil om hvordan de nye dekretene fra guvernøren i Chonburi fungerer. Men erfaringen etter noen dager med nye regler viser at man kan bringe med seg en hjemmetest.

 

Det betyr at man unngår «skrekkscenarioet» når man skal gå på restaurant, blir testet, og blir sendt direkte til sykehus med blålys hvis testen er positiv.

 

De som havner i myndighetenes «klør» må tilbringe mange dager på sykehus hvis de har symptomer, eventuelt i hotellkarantene hvis de er uten symptomer. Dette er regler som mange omtaler som overdrevne, siden Omikron virker å være en variant med i hovedsak milde symptomer.

 

Vi har snakket med bareiere og restauratører som forteller at de aksepterer bilder etc. av hurtigtester tatt i hjemmet.

 

Hans Johan Grumheten, daglig leder hos restauranten A taste of Norway på Jomtien Beach, opplyser følgende:

 

– Kundene er selv ansvarlige for å være testet innenfor 72 timer før de ankommer her. Ellers så er det helt umulig for oss å vite om gjestene har tatt en reell test da de kan ta bilde av gamle tester. 

 

Thailands Tidende

Daglig leder Hans Johan Grumheten på A taste of Norway. (Foto: Helge Heyerdahl)

 

Han forteller at situasjonen stort sett er som før, at man får en temperaturmåling ved ankomst. 

 

Grumheten sier at det de siste dagene har vært færre kunder, grunnet at folk er forvirret om de nye reglene for provinsen. 

 

Han kan imidlertid fortelle at desember måned ga en god omsetning for restauranten, på linje med desember måned 2019, før viruset dukket opp.

 

Terje Salvesen, innehaver av Kåres Partybar, forteller at de har begynt å få kunder igjen. Han forteller:

 

– Vi tilbyr test til de som ikke har, men vi godtar også bilde av hjemmetest.

 

(© Thailands Tidende. 4. januar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)