[ annonse ]
Fra dagens pressekonferanse med pressetalskvinne Apisamai Srirangsan. Fra dagens pressekonferanse med pressetalskvinne Apisamai Srirangsan. Faksimile: CCSA/Facebook
14. januar 2022

Kun 30 prosent av Thailand Pass-innehavere ankommer

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailandske myndigheter følger nøye med på utviklingen av de turister som ankommer. Mange kansellerer grunnet nye karantenekrav. Det opplyses nå at alle må installere appen Mor Chana på telefonen.

 

Oppdatering: Vi har fått svar fra CCSA om at det neste møtet i Den store covid-komiteen vil finne sted 20. januar. Red

 

Det har vært mye forvirring om hvor lenge Thailand Pass gjelder. Test&Go-programmet ble kansellert 22. desember, men mange hadde allerede fått innvilget innreise.

 

Vi stilte et spørsmål til kommunikasjonsavdelingen hos Covid-komiteen (CCSA), som ble stilt på dagens pressekonferanse.

 

Spørsmålet var:

[ annonser ]

CCSA opplyser at Thailand Pass er gyldig «inntil videre». Hva skal vi anbefale våre lesere som har Thailand Pass i tiden fremover?

 

Pressetalskvinne Dr. Apisamai Srirangsan svarte:

– De som har registrert Thailand Pass før 22. desember kan komme til Thailand. Den avgjørelsen gjelder inntil videre, nærmere bestemt frem til neste møte i Den store covidkomiteen.

 

Vi har stilt et oppfølgende spørsmål om når dette møtet skal finne sted. Opprinnelig ble det opplyst at møtet skulle være i dag (14. januar). Vi venter på svar og oppdaterer artikkelen når vi vet svaret (oppdatering: Møtet skal finne sted 20. januar).

 

Dr. Apisamai kunne ellers opplyse at rundt nyttår ankom ca. halvparten av de som faktisk hadde fått utstedt Thailand Pass. Etter det har tallet gått ned til ca. 30 prosent.

 

Mange leser «skrekkhistorier» om hva som kan skje med turister som tester positivt i Thailand, og har derfor kansellert.

 

De som tester positivt må i en form for karantene. Det kan dreie seg om sykehus eller hotellkarantene, avhengig av symptomer. Den obligatoriske forsikringen man må ha for å kvalifisere for Thailand Pass skal dekke dette.

 

Hittil i januar har 3,30 prosent av tilreisende testet positivt ved ankomst. Før nyttår lå tallet på under en prosent. 

 

Så er spørsmålet om utgiftene til karantene også dekkes hvis man kun har vært «i nærkontakt» med smittede og må i karantene. Ifølge vår artikkel (under) dekker to av de fire største norske reiseforsikringsselskapene dette:

 

LES: Nærkontakt med smittede: Ulik praksis i norsk forsikringsbransje (11. november)

 

Dr. Apisamai opplyste også at det nå er et absolutt krav at utlendinger laster ned appen Mor Chana. Den skal inneholde dine testresultater. Så har vi lesere som har problemer med å få denne appen til å fungere. Det kan skyldes at de laster den ned mens de befinner seg utenfor landets grenser, så det kan lønne seg å vente til man er på thailandsk jord.

 

Hun poengterte også at alle tilreisende nå skal ha en PCR-test etter 5–6 dager i Thailand. Hun avviste rykter fra sosiale medier om at denne testen ikke lenge var noe krav.

(© Thailands Tidende. 14. januar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)